Hlavní navigace

PiPo KB2: skládací klávesnice a počítač v jednom

Pakliže máte rádi maximální mobilitu, ale zároveň vám malé displeje vadí, pak si o PiPo KB2 určitě přečtěte. Svým způsobem jde o návrat ke kořenům, avšak v supermoderním výkonném a skladném provedení.
Martin Tábor 21. 4. 2016

Sdílet

Kdo se s počítači poprvé setkal po roce 1990, zřejmě má v paměti již jen IBM koncept typu case a periferie (monitor, klávesnice, myš). Zapátráme-li ovšem ještě o jedno desetiletí zpět začně se historie přímo „hemžit“ stroji jako ZX Spectrum či Atari. Rychle tak zjistíme, že samostatná klávesnice kdysi nebyla vůbec samozřejmostí a většina počítačů se připojovala spíše jen k CRT obrazovce. Čínská PiPo KB2 je právě představenou novinkou a koncept je zde vlastně stejný jako v dřevních počítačových dobách.

Počítač PiPo KB2

Rozdíl tu však přeci je – klávesnice se po složení vejde do kapsy a v jejích útrobách tepe procesor Intel Atom X5-Z8300 1,84 GHz, 4 GB RAM, 64GB SSD a systém Windows 10. Konektivita je realizovaná pomocí USB 3.0, USB 2.0, HDMI, audio jackem, slotem pro microSD, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth a dokonce WiDi pro bezdrátový přenos Full HD obrazu. Akumulátor 2500 mAh dokáže zařízení několik minut napájet i bez sítě. PiPo KB2 nejdříve zamíří do Japonska, ale snad se časem oficiálně dočkáme i u nás.

Zdroj: neowin.net

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty