Hlavní navigace

Nová architektura Intel Ivy Bridge přijde v dubnu příštího roku

Ačkoliv Intel původně plánoval uvedení nové 22 nm architektury s názvem Ivy Bridge již na první čtvrtletí 2012, nyní se zdá, že bude odloženo až na duben. Důvody mohou být jak technické, tak ekonomické.
Martin Tábor 28. 11. 2011

Sdílet

Dle serveru CPU-World Intel změnil plány a nová 22 nm architektura pro procesory Intel bude uvedena s menším zpožděním. Na pulty obchodů by se tak měla dostat nejdříve v dubnu příštího roku. V první vlně budou zahrnuty procesory Core i5 a Core i7 pro desktopy i Core i7 pro mobilní zařízení. Zbytek produktové řady, který zahrnuje procesory Core i3 a mobilní Core i5, by měl následovat později v druhém kvartálu roku 2012.

Ilustrační obrázek – Intel Ivy Bridge

Novinka má přinést především slibovanou plnou podporu standardu DirectX 11 a až o šedesát procent lepší výkon při porovnání se stávající nejnovější architekturou Intel Sandy Bridge. Nové procesory Pentium s podporou nové architektury jsou pak naplánovány až na třetí čtvrtletí. Důležité je rovněž zmínit, že dle vyjádření Intelu bude kompletní řada procesorů Celeron i nadále založena na současné starší technologii Sandy Bridge. U procesorů Celeron se tak s vyspělejší 22 nm architekurou ani do budoucna nepočítá.

Zdroj: fudzilla.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty