Hlavní navigace

Nejstahovanější softwarové novinky - únor 2010

<p>&#160;</p>
Přehled, který nabízíme každý měsíc, tentokrát obsahuje zajímavý panel zástupců pro vaši plochu, bezpečný internetový prohlížeč a originální vyhledávač obrázků. Opravdu stojí za stažení?
Roman Polášek 6. 3. 2010

Sdílet

Únor velmi rychle utekl, a proto vám opět můžeme přinést zajímavou statistiku serveru Stahuj.cz v podobě patnácti nejstahovanějších novinek za uplynulý měsíc. A jaké aplikace tentokrát zvítězily? Na příčkách nejvyšších můžeme najít aplikace z mnoha různých odvětví. Na své si přijdou uživatelé preferující bezpečnost prohlížení internetu, optimalizaci svého systému, zkrášlení plochy a najdou se i aplikace pro ty, kteří si chtějí rozšířit své znalosti nebo vytvořit zajímavé fotoalbum. Každého jistě potěší i fakt, že všechny aplikace, které v tabulce najdeme, jsou zdarma.

Pořadí Název aplikace Licence Počet stažení
1. Circle Dock Freeware 4204
2. Comodo Dragon Freeware 3237
3. Ginipic Freeware 1313
4. Thoosje Quick XP Optimizer Freeware 1191
5. Vista Sprint Freeware 947
6. Zeměpisná encyklopedie Freeware 863
7. Sothink Photo Album Maker Freeware 631
8. Nokia Ovi Suite Freeware 466
9. TakeScreen Freeware 455
10. Červené tlačítko Freeware 451
11. Extend Partition Free Edition Freeware 444
12. CleverCleaner Freeware 366
13. 7stacks Freeware 359
14. TeachMe Freeware 352
15. Light Downloader Lite Freeware 347

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné! Míra počtu stažení také nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace. Aplikací jsou stovky a není možné srovnání podle průměrného počtu stažení za den. Tento údaj statistika generovat nedokáže.


1. Circle Dock

Chcete ozvláštnit vaši pracovní plochu na počítači? Pak si stáhněte originální program Circle Dock, se kterým můžete ve chvilce vykouzlit unikátní panel zástupců. Lze na něj umísťovat odkazy pro rychlé spouštění aplikací. Můžete je třídit do složek a upravovat jejich pořadí i vzhled. Předností programu jsou opravdu široké možnosti nastavení vzhledu a také čeština. Podrobnější informace už si můžete přečíst v článku, který byl přímo tomuto programu věnován. Circle Dock je povedený program, který dobře poslouží svému účelu a právem je nejstahovanější novinkou za měsíc únor.

<p>Circle Dock - panel zástupců pro spouštění aplikací</p>

Circle Dock – panel zástupců pro spouštění aplikací

Circle Dock – panel zástupců pro spouštění aplikací

2. Comodo Dragon

Je pro vás bezpečnost při surfování tou nejvyšší prioritou? Pak zkuste speciální internetový prohlížeč Comodo Dragon. Je založený na technologii Chromium a je tedy velmi podobný prohlížeči Google Chrome. Jeho hlavním cílem je vyšší bezpečnost při surfování. Chrání soukromí uživatele a poskytuje vylepšenou práci se SSL, certifikáty nebo cookies. Stejně jako Chrome se i Comodo Dragon vyznačuje vysokou rychlostí, okamžitým spuštěním a stabilitou. Nabízí sice vyšší bezpečnost než ostatní prohlížeče, ale v jiných funkcích zatím na největší konkurenty ztrácí. Může však stát za vyzkoušení. Podporuje import nastavení a souborů z jiných prohlížečů, a díky tomu může být snadné dosadit jej na místo vašeho současného prohlížeče. Zajímají vás další informace? Přečtěte si celý článek.

<p>Comodo Dragon - prohlížeč pro bezpečné surfování</p>

Comodo Dragon – prohlížeč pro bezpečné surfování

Comodo Dragon – prohlížeč pro bezpečné surfování

3. Ginipic

Stupně vítězů uzavírá program Ginipic. Jedná se o volně šiřitelný nástroj, který je určen pro vyhledávání obrázků. Ať už vyhledáváte nové pozadí pro vaši plochu či obrazový doplněk do prezentace, můžete využít funkce tohoto programu a hledat s ním obrázky jednodušeji, než jste byli dosud zvyklí. Hlavní předností programu je totiž to, že umí vyhledávat v mnoha různých zdrojích najednou. K dispozici je totiž mnoho různých a celosvětově rozšířených databází s obrázky a právě Ginipic umí vyhledávat v mnohých z nich. Zdrojem tak mohou být pro vás nejen obrázky indexované Googlem, ale třeba i ty na Flickeru nebo na Yahoo. S Ginipic lze jednoduše vyhledávat opravdu cokoliv. Výhodou je i možnost nastavení pro každý server. Jediné, co aplikaci ještě chybí, je čeština. Více informací opět najdete v podrobném článku.

<p>Ginipic - určen pro rychlé hledání obrázků</p>

Ginipic – určen pro rychlé hledání obrázků

Ginipic – určen pro rychlé hledání obrázků

Další programy

Kromě těch nejlepších programů můžeme ve zbytku tabulky najít ještě další aplikace, které si rozhodně zaslouží pozornost. Těmi jsou například Thoosje Quick XP Optimizer a Vista Sprint, které jistě použije každý majitel pomalejšího počítače pro optimalizaci svého systému. Studenty může zaujmout program TeachMe pro učení slovíček cizího jazyka nebo Zeměpisná encyklopedie, která vás jistě obohatí o cenné znalosti. Upozornit chci také na zajímavou tvorbu flashových alb s programem Sothink Photo Album Maker, o kterém si můžete více přečíst v samostatném článku. Zmínit chci také aplikaci Červené tlačítko, kterou jste možná zaznamenali, když zpráva o ní proběhla v médiích. Je určena k nahlášení závadného obsahu na internetu. Sami se tak můžete podílet na čistotě internetu a bránit nejen děti před možným nebezpečím, ale i sebe.
 

Autor článku