Hlavní navigace

Multimediální Acer Aspire R3600 Revo

Acer uvádí na trh svůj první nettop, který staví na nové platformě nVidia ION, která nabízí velkou obrazovou kvalitu v HD za velmi přijatelný peníz a s nízkou spotřebou. Nechybí ani slušivý design.
David Sillmen 13. 5. 2009

Sdílet

Také společnost Acer se rozhodla, že si pojistí případný úspěch segmentu nettopů, který se pomalu, ale jistě rozjíždí. Jde o zařízení, která se hodí zejména do obývacích pokojů, kde mohou dobře posloužit jako mediální centra. K tomu není třeba ani tak kdovíjak vysoký výkon, jako spíše pěkný design výrobku a zajímavé, ponejvíce multimediální funkce. To Acer Aspire R3600 Revo splňuje měrou vrchovatou.

Je postaven na klasickém Intel Atom 230 procesoru, ale netradičně doplněn platformou ION od nVidie, která si od ní hodně slibuje. ION grafické řešení spotřebuje málo energie, nicméně v porovnání s tradičními onboard grafikami je desetkrát výkonnější a nedělá ji problém ani High definition.

Přístroj se dá jednoduše propojit s jakoukoliv obrazovkou a užívat si tak třeba filmy ve „full HD“ a rozlišení 1920×1080. Zařízení ale může dobře posloužit také v kanceláři, jelikož je garantováno, že bezproblémově rozběhne Windows Vista Premium. Pevný disk až 160GB a 2 GB operační paměťi. Cena se pohybuje kolem 4500,– Kč za základní model (1GB RAM, 8GB SSD, Linux). Unás zatím není v prodeji.

Zdroj: OS-Informer

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty