Hlavní navigace

Milion iPadů má své majitele

Kdo předpovídal iPadu od Apple raketový start, může si gratulovat. Strefil se, možná ještě více, než čekal. Za necelý měsíc od začátku prodeje se totiž prodalo milion iPadů. To je obrovské číslo.
David Sillmen 4. 5. 2010

Sdílet

Apple opět potvrdil pověst vizionářské společnosti. Přišel na trh s produktem, který před svým startem budil tak trochu rozporuplné reakce a někteří ho popisovali jako neslaný nemastný. Jiní však tvrdili, že to bude úspěch. Málokdo to ale dokázal podložit jiným argumentem než něčím ve stylu „Apple přece ví, co dělá“. A Apple to zjevně skutečně ví. Za pouhých 28 dní od začátku prodeje se totiž iPadu prodalo milion kusů. To snad nečekali ani ti největší optimisté. Proč? Třeba proto, že se tak iPad prodává o poznání rychleji než iPhone.

Tím to ale nekončí. Nejenže je úspěšný samotný přístroj. Také obchodní model, který Apple vytvořilo kolem něj, má podle všeho úspěch. Společnost se nechala slyšet, že si uživatelé iPadu stáhli na 12 milionů aplikací z App Store (placených i neplacených). Zakoupili si také 1,5 milionu elektronických knih. Ve světle těchto čísel je poněkud nepochopitelné, že své tablety odpískaly jak Hewlett Packard (Slate), tak Microsoft (Courier). Že by považovali boj s Apple za předem ztracený?

Zdroj: PCGH

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty