Hlavní navigace

Klávesnice napájená světlem od Logitechu

Klávesnice se dobíjí vždy, když je v místnosti světlo, díky čemuž jsou potíže s bateriemi minulostí. Napájení je naprosto soběstačné díky použití integrovaných solárních panelů. Nejsou tedy zapotřebí žádné velké adaptéry nebo nabíjecí kabely.
David Sillmen 2. 11. 2010

Sdílet

"I v dnešní době je klávesnice nejlepším vstupním zařízením počítačů pro psaní e-mailů a okamžitých zpráv, aktualizování vaší stránky na Facebooku nebo přispívání do oblíbených blogů  a solární bezdrátová klávesnice Logitech Wireless Solar Keyboard K750 je nejnovější zásadní inovací v technologiích, které se klávesnic týkají," řekl Denis Pavillard, viceprezident marketingu produktů divize klávesnic a stolních souprav společnosti Logitech. "Klávesnici Logitech Wireless Solar Keyboard sice napájí světlo, ale dokáže pracovat i v naprosté tmě po dobu až tří měsíců. Navíc díky konstrukci z materiálů neobsahujících PVC a plně recyklovatelného balení je vytvořena s cílem minimalizovat dopady na životní prostředí."


Napájená světlem - i v místnosti

Abyste mohli klávesnici používat pohodlně a bez obtíží s kabely a bateriemi, je u modelu Logitech Wireless Solar Keyboard napájení řešeno jako naprosto soběstačné díky použití integrovaných solárních panelů - nejsou zapotřebí žádné velké adaptéry nebo nabíjecí kabely.

Výbavu doplňuje miniaplikace "solar power app" s informacemi o solárním napájení (ke stažení je k dispozici na adrese logitech.com/k750/solarapp), která dokáže měřit intenzitu světla, abyste věděli, zda je osvětlení dostatečné, poskytuje přehledné údaje o úrovni nabití baterií a dokonce vás případně upozorní, když bude energie málo.

Pro napájení první solární klávesnice společnosti Logitech stačí světlo v místnosti  a v úplné tmě zůstane nabitá po dobu nejméně tří měsíců. Navíc je vybavena indikátorem stavu nabití, jehož kontrolka vás ušetří nepříjemných překvapení.


Pouze 7,5 mm silná

Společnost Logitech však do tohoto modelu vložila mnohem více než jen solární napájení. Klávesnice Logitech Wireless Solar Keyboard má tloušťku pouhých 7,5 mm a její štíhlost lahodí oku. Tato stylová klávesnice s jemnými křivkami má zaoblené hrany a štíhlý profil, takže je velmi příjemná jak na dotek, tak i na pohled.


Příjemné psaní

Profil klávesnice je velmi štíhlý a samotné klávesy mají tvar označovaný jako Logitech Incurve keys. Klávesy jsou prohloubené ? přirozeně tak respektují tvar konečků prstů a současně vám pomáhají při navádění na správná písmena po hmatu. Navíc mají měkce zaoblené hrany, díky nimž prsty mohou hladce a pohodlně sklouzávat z jedné klávesy na jinou.

Výkonné a spolehlivé bezdrátové spojení díky technologii Logitech Unifying

Solární bezdrátová klávesnice Logitech Wireless Solar Keyboard K750 využívá bezdrátovou technologii Logitech Advanced 2.4 GHz, která zaručuje stabilní spojení prakticky bez jakéhokoli zpoždění nebo výpadků, takže můžete získat veškeré přednosti klávesnic připojovaných kabelem, ale navíc s pohodlím, které nabízejí bezdrátové klávesnice. Technologie Logitech Advanced 2.4 GHz je rovněž vybavena 128 bitovým šifrováním přenášených znaků, což je jedna z nejvyšších úrovní zabezpečení, která je dostupná.

A konečně  miniaturní USB přijímač Logitech Unifying je tak malý, že jej můžete bez obav ponechat zapojený v notebooku, není tedy nutné jej vždy vyjímat, když potřebujete změnit místo, kde počítač používáte. A můžete k němu připojit až šest zařízení Logitech, která jsou s přijímačem a technologií Unifying kompatibilní myši nebo jiné klávesnice ? aniž byste měli problémy s připojováním dalších samostatných USB přijímačů.


Cena a dostupnost

Očekává se, že solární bezdrátová klávesnice Logitech Wireless Solar Keyboard K750 bude ve Spojených státech i v Evropě k dostání během ledna 2011 za doporučenou maloobchodní cenu 2049 Kč. Podrobnější informace o klávesnici Logitech Wireless Solar Keyboard K750 můžete najít na www.logitech.com nebo firemním blogu.
 

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty