Hlavní navigace

Intel uzavřel partnerství s Arduinem. Výsledkem je Arduino 101 pro kutily

Všichni fanoušci Arduina, Raspberry Pi či jiných podobných projektů by měli zpozornět. Nových hraček pro kutily a internet věcí si všiml i Intel, který sponzoroval vývoj nové desky Arduino 101 - oproti Arduinu Uno přináší 32bitový čip Intel Curie.
Martin Tábor 26. 10. 2015

Sdílet

Arduino je projekt, který světlo světa spatřil již v roce 2010 a od té doby si získává stále větší množství příznivců. Arduino totiž přístupnou formou a za více než dostupnou cenu zprostředkovalo vhled do problematiky digitálního řízení elektroniky i naprostým amatérům bez pokročilých znalostí programování či elektrotechniky. S touto platformou si zapojíte LCD displej, rozblikáte LED, rozpohybujete servomotor a prakticky cokoliv dalšího, na co vám fantazie stačí. Následovaly pokročilejší (a dražší) mikropočítače typu Raspberry Pi, avšak jednoduché, spolehlivé a levné desky Arduina jsou pro mnohé účely i vhodnější.

Nová deska Genuino 101

Této platformy a jejího výukového potenciálu si nyní všiml Intel a výstupem je nová deska Genuino 101 („Arduino“ nově jen v USA), která obsahuje nový čip Intel Curie s 32bitovou architekturou a taktem 32 MHz. Deska jinak velmi připomíná Arduino UNO, avšak oproti němu je ve výbavě i Bluetooth LE a šestiosý akcelerometr s gyroskopem. Šíře možných implementací je tedy opět větší a BT usnadní třeba dálkové ovládání smartphonem. Čeští kutilové nechť si připraví 715 Kč a trpělivost počkat na začátek roku 2016.

Zdroj: arduino.cc

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty