Hlavní navigace

Google má novou aplikaci pro desktop: synchronizujte klidně celé PC

Pro cloudové úložiště Google Drive sice dosud existoval desktopový klient, ale měl jedno značné omezení. Synchronizoval pouze složku Disk Google automaticky vytvořenou ve složce uživatele.
Martin Tábor 29. 7. 2017

Sdílet

Nějaké zálohování do cloudu je dnes již samozřejmostí. Co člověk, to ale jiný přístup. Někdo cloud využívá namísto flash disku, jiný do něho zálohuje celý svůj pevný disk, a to ještě bez jakéhokoli šifrování. Existuje rozdíl mezi zálohováním a synchronizací. Zálohy byste v optimálním případě asi měli stále provádět na svůj vlastní externí disk, ale pro synchronizaci souborů, které potřebujete mít přístupné v aktuální podobě z více zařízení, je cloud ideální.

Úvodní nastavení nové aplikace

Pakliže vám u Googlu nevadí absence webových editorů MS Office a spokojíte se s jeho vlastními Dokumenty, můžete namísto integrované aplikace OneDrive od Microsoftu klidně používat klienta pro Disk Google. U Microsoftu máte v základu 15 GB, webové editory Office a klienta předinstalovaného přímo ve Windows 10.

Zálohování a synchronizace od Google v plném provozu

U Googlu máte rovněž 15 GB, inteligentní album Fotky Google a aktuálně i novou aplikaci Zálohování a synchronizace. Oproti OneDrive si v ní můžete kromě defaultní složky Dokumenty Google zvolit k synchronizaci libovolný adresář, celý disk nebo výměnné médium. Aplikace je tedy v tomto o něco více praktická. Stahovat můžete z tohoto odkazu.

Zdroj: google.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty