Hlavní navigace

Červen 2017 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Na prvním místě se objevila s pěkným náskokem aplikace pro stahování videí z webových stránek. Druhé místo pak obsadila antivirová utilita obnovu systému po napadení malwarem, která dokáže povolit zakázané komponenty v systému Windows.
Coudy 27. 7. 2017

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti novinek, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Na pomyslném prvním místě se objevila s malýj náskokem aplikace pro obnovení systému po napadení malwarem. Druhé místo pak obsadila antivirová utilita pro kontrolu počítače. Na pomyslném třetím místě se nachází sada nástrojů pro správu Android zařízení.

Pořadí  Název aplikace   Licence Počet stažení
1.  Videoder   Shareware 116
2.  Dont Hijack This   Freeware 114
3.  Android Tools   Freeware 83
4.  Free MP3 Ringtone Maker   Freeware 82
5.  SyvirPC   Demo 75
6.  Elements   Freeware 66
7.  Trend Micro Ransomware File Decryptor   Freeware 61
8.  WEBNoTrack   Freeware 58
9.  RunPE Detector   Freeware 55
10.  Agnitio   Freeware 53
11.  Avast Decryption Tool for XData   Shareware 52
12.  Adoreshare Video Joiner   Freeware 51
13.  ESET AES-NI decryptor   Freeware 51
14.  mStream Express   Freeware 49
15.  Dictate   Freeware/td> 49

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace. 

1. Videoder

Na prvním místě našeho žebříčku se s pěkným náskokem umístil program s názvem Videoder, Jedná se o aplikaci pro Android, pomocí které můžete vyhledávat a stahovat vaše oblíbená videa a hudební skladby z YouTube, Vimeo, Youku, Instagramu, Facebooku, Rutube a dalších více než 30 stránek. Umožňuje ukládání audia nebo videa přímo do telefonu (nebo tabletu) v jednom z několika souborových formátů. Aplikace je schopna ponechat video v původním rozlišení nebo nastavit nižší kvalitu (např. 1080p, 720p, 480p, 270p, 240p). Ukládat lze třeba do MP4 nebo 3GP v závislosti na kvalitě videa. Případně extrahovat pouze audio a uložit jej ve formě MP3 souboru.

 

Pohled na základní nabídku aplikace
 

2. Dont Hijack This

Na druhém místě se umístila aplikace s názvem Dont Hijack This, která je v podstatě nástroj pro opravu a obnovu nežádoucích nastavení způsobených malwarem. Dokáže povolit zakázané komponenty systému Windows. Je schopen provést nápravné kroky v případě, kdy systém nedovoluje přístup k úpravám registru, práci se Správcem úloh, spuštění Windows Defenderu, připojení proxy serveru, instalaci antivirového programu nebo jednoúčelových antimalwarových nástrojů. Stejně tak dokáže opravit problémy, kvůli kterým je zakázán Windows Firewall, centrum zabezpečení nebo nouzový režim (safe mode). Důležitou součástí je i funkce, která umožní odinstalovat falešné a nepoctivé antiviry.

Pohled na spuštěnou aplikaci

3. Android tools

Pomyslnou třetí příčku obsadil Android Tools. Jedná se o software pro správu vašeho chytrého telefonu za pomoci několika nástrojů. Podporuje spouštění ADB a Fastboot příkazů, instalování a odinstalování aplikací, zálohování nebo obnovení dat, editování Build.prop souboru, vytvoření screenshotu obrazovky telefonu a jeho uložení do PC, nahrávání obrazovky telefonu a uložení do video souboru, nebo zobrazení informací o zařízení. Umožňuje simulování gest a klávesnice, provedení změny preferované sítě, připojení k internetu přes WiFi, editování Apk (extrakce, dekompilace, verifikace apod.), extrahování ADB zálohy, zjištění názvu zařízení nebo kapacity baterie.

Pohled na základní nabídku programu

Další užitečné aplikace

Na pomyslné čtvrté příčce se umístil program Free Ringtone Maker. Volně šiřitelná aplikace Free Ringtone Maker umožňuje snadnou tvorbu vyzváněcích melodií pro všechny druhy mobilních telefonů. Vyzváněcí melodie je možné vytvářet ve formátech MP3, WAV, M4R, M4A, OGG a AMR. Jsou zde k dispozici nástroje pro extrakci zvukové stopy z videa a proto je možné vytvářet vyzváněcí melodie z hudby oblíbených filmů a pod. Program podporuje akce „táhni a pusť“, poskytuje přehledné uživatelské rozhraní a jsou zde k dispozici uživatelské volby pro nastavení hlasitosti a dalších parametrů výstupní vyzváněcí melodie.

Na pátém místě se umístila aplikace s názvem SyvirPC. Jedná se o nástroj pro diagnostiku vašeho počítače. Umožňuje detekovat chyby a poruchy hardwaru, provádět automatické kontroly systému, vizualizovat hardwarovou výbavu a detekovat problémy za běhu. Jednotlivé komponenty jsou barevně zvýrazněny a doplněny informací o stavové úrovni. Kliknutím na konkrétní komponentu je možné spustit diagnostiku stavu. Aplikace primárně spoléhá na hardwarové senzory. V bezplatné verzi sleduje stav tří senzorů, v plné verzi podporuje všechny (více než 30 senzorů). Nedílnou součástí je i znalostní báze a 3D náhled hardwarových součástí.

Poslední zmíněnou aplikací je program Elements. V podstatě se jedná o minimalistickou aplikaci, která zobrazuje periodickou tabulku prvků. Kliknutím na konkrétní chemický prvek dojde k vykreslení animace atomu (včetně jádra, elektronů, neutronů a protonů), vypsání informací o atomovém čísle, atomové hmotnosti, elektronegativitě, bodu varu nebo bodu tání. V nastavení pak program nabízí výběr jazyka uživatelského prostředí, stejně jako výchozí jednotky pro teplotu. Vybrat lze mezi Kelviny (K), stupni Fahrenheita (F) a stupni Celsia ©. Prvky v tabulce jsou barevně zvýrazněny podle typu a standardně rozděleny do sloupců.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty