Hlavní navigace

Změňte svůj KMPlayer pomocí skinů

Po určitém čase se může základní vzhled často používaných programů velmi okoukat. Pokud používáte multimediální přehrávač KMPlayer a už vás nudí stále stejný vzhled, podívejte se s námi na vybrané skiny.
Josef Vavřina 20. 12. 2010

Sdílet

KMPlayer patří stále mezi nejoblíbenější multimediální přehrávače. Nabízí výborné vlastnosti, jako například je schopnost přehrát snad cokoliv díky silným interním kodekům nebo možnost nastavit si program do nejmenších podrobností. Sice už jeho vývoj není tak usilovný, jako tomu bylo dříve, ale stále je oblíbený mezi obrovským množstvím uživatelů. Těm se ale může po čase okoukat jeho vzhled a mohou zatoužit po změně. V tomto článku se podíváme na některé skiny, kterými si můžete vylepšit vzhled svého přehrávače.

<p>Klasický základní vzhled KMPlayeru</p>

Klasický základní vzhled KMPlayeru

KMPlayer tak jak jej známe

Stejně jako například u PotPlayeru, o kterém jste si u nás mohli nedávno přečíst, nebo jiných přehrávačů, i zde narazíte na nabídku skinů. které mají za úkol více či méně svým vzhledem připomínat některý z konkurenčních přehrávačů. Pokud tak z nějakého důvodu používáte KMPlayer a líbí se vám více vzhled konkurence, není problém, váš KMPlayer na sebe může vzít podobu Windows Media, Quick Time, PotPlayeru, Zoom, Gom nebo třeba Real Playeru.

Jeden ze široké nabídky skinů pro KMPlayer se podobá Windows Media Playeru

Jeden ze široké nabídky skinů pro KMPlayer se podobá Windows Media Playeru


Skin napodobující Windows Media Player – při každém spuštění se zbarvní jinak

KMPlayer převlečený za Real Player

Další kategorie skinů pro KMPlayer si bere inspiraci v různých elektronických zařízeních. Váš KMPlayer tak může nabrat podobu iPhonu či Sony Ericsson s500i (v různých barvách), Microsoftího přehrávače Zune, iRiver mp3 přehávače (ten pak v KMPlayeru přehrává pouze hudbu), iPodu Classic nebo třeba televize.

Pro fanoušky jablečných přístrojů

Pro fanoušky jablečných přístrojů

Pro příznivce vzhledu iPhonu je zde skin napodobující jeho vzhled. „Home button“ slouží k přepínání do landscape modu, který je na obrázku

Skin iRiver je aktivní pouze pro přehrávání hudby

Skin iRiver je aktivní pouze pro přehrávání hudby

Přehrávat hudbu vám může i dříve velmi oblíbený iRiver. Tento skin je aktivní pouze pro audio soubory, pro video se skin přepne na vestavěný

Mnoho inspirace nabízí také programové vybavení počítače. Sem lze zařadit vzhled operačních systémů a softwaru, který pod nimi běží. Setkat se tak můžete se skiny, které mají za úkol svým vzhledem navodit atmosféru například Mac OS nebo Windows Vista. Pomocí změn vzhledu ovládacích prvků tak přehrávač může lépe „zapadnout“ do vzhledu vašeho systému. Co se týče aplikací, nejčastěji je nabízen ke stažení skin hledající inspiraci v iTunes.

KMPlayer umí vypadat i jako aplikace pro Mac OS

KMPlayer umí vypadat i jako aplikace pro Mac OS

KMPlayer v podobě aplikace pro Mac OS

Líbí se vám anime nebo jste fanoušek třeba Iron Mana? I takové skiny můžete pro svůj KMPlayer stáhnout z internetu. Většina skinů tak nejen změní základní vzhled a barvy, ale přidají i ovládací prvky. Samozřejmě nepřidají nové funkce, pouze se v uživatelském rozhraní objeví tlačítka navíc, která fungují jako zkratka k funkci, o které si autor skinu myslí, že je důležitá. Jako příklad mohou posloužit skiny, které se snaží napodobit konkurenční přehrávače i s jejich rozmístěním ovládacích prvků.

Jeden z povedených skinů pro KMPlayer

Jeden z povedených skinů pro KMPlayer

Jeden z hezkých skinů, který je barevně povedený a není nijak „přeplácaný“

Tak jako všude, i pro KMPlayer nalezneme spoustu hezkých a povedených skinů. Některé jsou zajímavé, ale asi je moc lidí používat nebude (jako například vzhled iPhonu nebo iRiveru). Nejvíce je ale asi těch méně vkusných, které přetékají různobarevností nebo jejich autor přidal až přílišné množství ovládacích prvků a přehrávač je pak velmi nepřehledný. Nicméně nabídka je široká a každý si podle svého vkusu vybere. V galerii u článku si můžete prohlédnout několik dalších skinů. Na internetu naleznete množství různých skinů, ale pokud nechcete hledat jen naslepo, doporučuji si prohlédnout ty, které jsou zkompletované na oficiálním foru KMPlayeru.
 

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty