Hlavní navigace

Zásilkové drony Amazonu budou bydlet v úlu

Amazon je znám neotřelými nápady, a to především na poli logistiky. Aby také ne - jde o největší internetový obchod na světe, který také ve značné části světa působí. Zakázek je a bude čím dál více, což si však také žádá nová řešení.
Martin Tábor 20. 7. 2017

Sdílet

Ať už chcete jako firma do nekonečna růst nebo si naopak jen udržet pozici v neustále rostoucí konkurenci, musíte být inovativní. Neustále se mluví o ekologii, ale ekonomickým faktem zůstává, že mobilní telefon vydrží jeden rok a mnoho lidí chce nový. Těm, co nechtějí, pak vydrží možná dva roky a následně obvykle rovnou odejde na věčnost (ježto mu to tak sudičky inženýři daly do vínku). Obchod tedy kvete, všichni utrácejí, aby mohli vydělávat (tedy obráceně) a ekonomice se daří. Amazon nyní přišel dokonce s novým patentem, který se týká základny (skladu) pro jeho nové zaměstnance – drony.

Možné podoby „základny“ pro drony

Poměrně dost toho vyplývá z obrázků výše – zatím jde jen o koncept, takže řešení mohou vypadat různě, nicméně v každém případě se jedná o věžovitou budovu s kruhovým či oválným půdorysem. Náčrtek kamionu by pak měl dobře ilustrovat zvažované rozměry. Budova pak bude něco jako průtokový sklad s minimálním množstvím zásob – co se doveze, rychle najde cestu k zákazníkovi. Nakolik bude vnitřní uspořádání automatizované, pak není jasné. I když má Amazon svůj sklad i v Dobrovízi u Prahy, podobná stavba spíše vyroste na severoamerickém kontinentu. Trh je to přeci jen větší a při skromných nákladech 17 000 korun za českého skladového dělníka by se v tuzemsku velká investice vracela dlouho.

Zdroj: businessinsider.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty