Hlavní navigace

Září 2016 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

První místo mezi novinkami měsíce září se obrovským náskokem obsadila kalkulačka s mnoha přidanými funkcemi. Na druhé příčce se pak umístila aplikace s Názvem Virus doctor. Na třetím místě je pak program pro pokročilou práci s webkamerou.
Coudy 19. 10. 2016

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti novinek, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Na pomyslném prvním místě se objevila s pěkným náskokem kalkulačka s mnoha přidanými funkcemi. Druhé místo pak aplikace Virus doctor, kteý pomůže s napadeným USB flash diskem. Na pomyslném třetím místě se nachází výborná aplikace pro pokročilou práci s webkamerou. Samozřejmě se jako vždy společně podíváme i na další zajímavé programy umístěné v žebříčku nejstahovanějších programů za poslední kalendářní měsíc.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  DeskCalc Freeware 106
2.  virus doctor Freeware 95
3.  Webcamoid Shareware 84
4.  Hero Cloud Antivirus Freeware 80
5.  Convertilla Freeware 79
6.  Elgindy USB Files Recoverys Freeware 74
7.  Easy PC Optimizer Freeware 74
8.  VyprVPN Freeware 70
9.  sun calculator Freeware 70
10.  PDFill PDF Tools Demo 70
11.  Allavsoft Freeware 68
12.  svchost.exe Lookup Tool Freeware 64
13.  Weeny Free PDF Password Remover Freeware 63
14.  Systimizer Freeware 62
15.  Lethal Brutal Racing Freeware 61

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. DeskCalc

Na prvním místě našeho žebříčku se s pěkným náskokem umístil program s názvem DeskCalc. Nabídne vám základní kalkulačkové funkce (plus, mínus, krát, děleno), goniometrické funkce (sinus, cosinus, tangens a další) a účetní funkce (suma, maximální a minimální hodnota atd). Získané výsledky můžete následně převést do Excelu, PDF nebo Wordu. Aplikace je tak užitečná nejen pro obyčejné domácí používání, ale také jako jednoduchý účetní nástroj. Mezi další funkce patří převod fyzikálních jednotek, převod mezi kurzy měn a další.

 

Pohled na aplikaci DeskCalc

2. Virus doctor

Na druhém místě se umístila aktualizace virus doctor. Jedná se o intuitivní nástroj, prostřednictvím kterého můžete vyřešit situaci napadeného USB flash disku, který indikuje zaplněný prostor, nicméně žádné soubory se na jednotce nenacházejí. Dokáže velmi snadno odstranit zavirované soubory a vyčistit tak USB disk od nákazy. Program nabízí dvojici funkcí, jedna umožňuje odstranit virus, druhá pak slouží pro obnovení USB disku do původního stavu z pohledu softwaru.

Pohled na spuštěnou aplikaci Virus doctor
 

3. Webcamoid

Pomyslnou třetí příčku obsadil Webcamoid. Jedná se o komplexní software pro práci s webkamerou. Umožňuje vytvářet snímky a nahrávat videa, spravovat více připojených webkamer, nastavit vlastní způsob ovládání pro každou webkameru nebo přidat zábavné efekty (výběr ze 60 efektů). Dále uložit zaznamenané video do jednoho z několik formátů, nechybí ani podpora virtuální webkamery. Nedílnou součástí je i možnost regulování kontrastu, jasu, saturace nebo vyvážení bílé barvy.

Pohled na základní nabídku programu

Další užitečné aplikace

Na pomyslné čtvrté příčce se umístil program s názvem Hero Cloud Antivirus. Jedná se o antivirový skener pro detekci malwaru a dalších nechtěných komponent. Nabízí dvojici režimů skenu. Pomocí prvního lze provést rychlou kontrolu počítače a zajištění potenciálních hrozeb. Druhý skener pak umožňuje realizovat hloubkovou kontrolu vybraného adresáře nebo diskové jednotky. Veškeré hrozby jsou průběžně vypisovány v logu. Nechybí ani databázový editor a možnost reportování souborů.

Na pátém místě se umístila aplikace s názvem Convertilla. Jedná se o nástroj pro převádění mezi formáty multimediálních souborů. Nabízí podporu několika formátů, mezi nimiž nechybí MP4, FLV, MKV, MPG, AVI, MOV, WMV, 3GP, MP3, WEBM, OPUS, AAC, FLAC, APE nebo WAV. Současně je k dispozici řada předvoleb pro následující zařízení – Android, iOS (iPhone, iPad), Windows Phone, iPod, Blackberry, Sony PSP a PS3, Microsoft XBOX 360 a Zune, Chrome OS, Ubuntu, Tizen či Nokia N. V neposlední řadě lze přizpůsobit kvalitu videa a velikost

Poslení zmíněnou aplikací je program Elgindy USB Files Recovery. Jedná se o intuitivní nástroj pro obnovení souborů a složek z USB flash disků, které byly infikovány škodlivým malwarem. Umožňuje jejich opětovné zviditelnění a standardní přístup jako před infikováním vyměnitelného úložiště. Veškeré akce jsou zaznamenávány a ukládány do přehledného logu. Ten pak může být exportován do samostatného souboru. Aplikace je přenosná, proto nevyžaduje instalaci.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty