Hlavní navigace

Září 2012 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

S novinkami měsíce září dokonale vyčistíte svůj počítač i optimalizujete běh operačního systému. Získat můžete také užitečnou miniaplikaci na plochu, která vám poskytne přehledné informace o počasí.
Roman Polášek 14. 10. 2012

Sdílet

Mezi novinky minulého měsíce patřily především všestranné utility, které pomůžou s ozdravením vašeho systému a vyčištěním od nepotřebných souborů a záznamů. Těšit se ale můžete i na aplikaci, se kterou snadno skryjete jakoukoliv složku v počítači, nebo miniaplikaci zobrazující počasí přímo na vaší ploše. Více už napoví tabulka patnácti nejstahovanějších nově přidaných programů na Stahuj.cz.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  e-Počasí Freeware 1987
2.  Wise Care 365 Freeware 838
3.  Puran Utilities Freeware 702
4.  Wise Folder Hider Freeware 433
5.  Milionář Herní edice Freeware 402
6.  White Noise Sleep System Freeware 358
7.  Wise Data Recovery Freeware 308
8.  AP Guitar Tuner Freeware 270
9.  Youtube Movie Maker Shareware 230
10.  SoftMaker Free Office Freeware 227
11.  DRIVERfighter Shareware 215
12.  AdwCleaner Freeware 210
13.  Wave editor Freeware 208
14.  Aqsis Renderer Freeware 203
15.  Fix-it Utilities Freeware 191

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

3. Puran Utilities

Třetí místo v žebříčku nejstahovanějších programů měsíce září obsadil balík dvaceti užitečných nástrojů, kterými můžete optimalizovat a zrychlit běh vašeho počítače. V hlavním okně programu naleznete seznam všech nástrojů, které lze pak samostatně spustit. Mezi ty nejužitečnější lze zařadit defragmentaci disku i registru, možnost odinstalace aplikací, smazání prázdných souborů a neplatných zástupců, duplicitních souborů a historie. Kromě toho aplikace nabízí i možnost obnovy smazaných souborů, či naopak jejich definitivní odstranění bez možnosti obnovy, můžete upravit programy spouštěné po startu systému, dále využít kontrolu disku nebo třeba přepnout počítač do režimu s minimálními systémovými požadavky.

Vzhledem k riziku některých nástrojů a také tomu, že aplikace není v češtině, doporučujeme její použití především pokročilejším uživatelům, kteří dokážou systém v případě nepovedené operace obnovit do původního stavu před opravou. Více informací a detailnější popis nástrojů najdete v naší recenzi tohoto užitečného balíku.

Puran Utilities jsou kompletní sbírkou nástrojů pro údržbu vašeho systému

Puran Utilities jsou kompletní sbírkou nástrojů pro údržbu vašeho systému

Puran Utilities jsou kompletní sbírkou nástrojů pro údržbu vašeho systému

2. Wise Care 365

Velmi podobnou aplikací, jak Puran Utilities, je i Wise Care 365, která je rovněž určena k co nejlepšímu vyčištění počítače od nepotřebných souborů a informací. Díky nástrojům, které vám tato aplikace poskytuje, lehce udržíte váš systém v dobré kondici.

Aplikace obsahuje různé nástroje, které jsou přehledně rozděleny do základních kategorií, mezi které patří čištění systému, jeho vylepšení a ochrana soukromí. V kategoriích pak naleznete nástroje, kterými vyčistíte registr systému, zredukujete systém samotný, budete moci defragmentovat soubory na disku i registr nebo třeba pročistíte disk od nepotřebných souborů.

Aby byla práce s aplikací co nejbezpečnější, je nabízena přímo možnost vytvoření bodu obnovení a také úplná záloha registru pro případ, kdy by čištění počítače neproběhlo přesně podle vašich představ, a některá aplikace by přestala správně fungovat. Aplikace je nabízena jako bezplatná, ovšem některé nástroje jsou v ní zakázány. Pokud je bude chtít použít, je nutné zakoupit verzi pro. Mezi hlavní výhody pak patří česká lokalizace, díky které se v programu snadno vyznáte.

Wise Care 365 vyčistí váš počítač od zbytečností

Wise Care 365 vyčistí váš počítač od zbytečností

Wise Care 365 vyčistí váš počítač od zbytečností

1. e-Počasí

Vítězem zářiového přehledu novinek se stala podle počtu stažení miniaplikace na plochu zobrazující počasí. Jedná se o aplikaci využívající údajů serveru e-pocasi.cz. Díky ní nebudete muset hledat počasí na webu, ale budete mít zobrazeny potřebné informace přímo na vaší ploše.

Aplikace nabízí zobrazení denní na noční teploty pro vybrané město a to buď pro aktuální den, zítra či pozítří. Zvolit lze také kombinaci dvou dnů. Při ní však již nebudou zobrazeny informace o bio zátěži a rychlosti i směru větru. Aplikace získala svou popularitu především díky široké nabídce českých měst. K dispozici je jich více než 90, takže snadno najdete blízký bod ve svém okolí. Nastavení města i dalších údajů, včetně stylu ikonek, najdete v nastavení miniaplikace.

A protože je aplikace spojena se službami serveru e-pocasi.cz, najdete v ní také odkaz na tento server i titulek nejnovějšího článku na něm.

Miniaplikace e-Počasí zobrazuje aktuální teplotu přímo na ploše

Miniaplikace e-Počasí zobrazuje aktuální teplotu přímo na ploše

Miniaplikace e-Počasí zobrazuje aktuální teplotu přímo na ploše

Další užitečné aplikace

Vaší pozornosti by jistě neměla uniknout aplikace Wise Folder Hider. Je velmi dobrým pomocníkem v případě, kdy chcete před někým skrýt složky a soubory v počítači. Tomuto programu byl vzhledem k jeho kvalitě a jednoduchosti použití věnován speciální článek. Z dalších aplikací, které si zaslouží pozornost, za svou kvalitu, lze jmenovat nástroj Wise Data Recovery, se kterým budete moci obnovit smazané soubory. Vyzkoušet můžete i balík kancelářských programů SoftMaker Free Office, který je kompatibilní s formáty MS Office. Fanoušci krátkých videí pak mohou vyzkoušet i Youtube Movie Maker, který umožňuje tvorbu videí se specializací na následné nahrání na tento populární server.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty