Hlavní navigace

YouTube bude konečně bez reklam

Ano, je to tak internetový gigant Google před nedávnem rozeslal svým tvůrcům videí na serveru YouTube oznámení, ze kterého vyplývá možnost sledování videí bez zobrazování reklam. Bohužel má to ale háček, neboť půjde o placenou funkci.
Coudy 16. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

YouTube vyslyšel prosby svých uživatelů a do konce roku nabídne možnost zaplatit si předplatné, které umožní koukat na videa bez zobrazování protivných reklam. Na klasických stolních počítačích je řešení nasnadě. Reklamy si vypnout pomocí služby Adblock na YouTube, či jí podobné. Velký problém je to ovšem na mobilních zařízeních v originální aplikaci.

Google proto rozeslal 9.4 všem svým tvůrcům, kteří publikujícím videa na YouTube a mají zapnuté reklamy, oznámení, ze kterého právě vyplývá spuštění již dříve zmiňovaného předplatného. Zisk autorům videí z předplatného bude Google dělit stejně jako zisky z reklam, to znamená, že 55% z čistých příjmů půjde autorovi a zbytek si nechá Google. Bohužel ještě není oficiálně známa přesná výše poplatku, ovšem spekuluje se o částce menší, než deset amerických dolarů což je cca 250 korun měsíčně.

Právě tolik totiž přesně stojí YouTube Music Key, což je již v podstatě zpoplatněná hudební verze Youtube, která běží ve zkušebním provozu v USA od konce minulého roku. Služba umožňuje mimo jiné poslech hudby na pozadí na mobilních zařízení a hlavně oficiální možnost uložení videoklipů, a následné přehrávání bez připojení k internetu. Kolik uživatelů si nakonec zaplatí možnost sledování videí bez reklam, ukáže až čas.

Google má starosti. Síť je plná duchů a YouTube nevydělává

Zdroj: tech.ihned.cz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty