Hlavní navigace

YouTube brzy nasadí inovovaný design

Google na svém blogu oznámil, že nedávno testovaný vzhled bude použit i jako finální verze inovovaného designu YouTube. Asi nejvíce patrnou změnou je nový layout, který stránky YouTube zarovnává na střed.
Martin Tábor 24. 2. 2014

Sdílet

Již několik let se veškerý vývoj portálu YouTube odehrává pod taktovkou nového vlatníka, kterým není nikdo jiný než internetová „vyhledávací“ jednička – Google Inc. Z rukou jeho vývojářů již vzešlo mnoho novinek a technických vylepšení, ale v blízké době čeká YouTube s největší pravděpodobností opět zásadnější redesign. Ten se tentokrát ponese ve znamení nového layoutu s centrováním obsahu na střed obrazovky. Aktuálně portál zarovnává obsah k levému okraji, kde byly přítomny i další ovládací prvky jako odběry, playlisty – aktuálně schované pod jedno tlačítko výsuvného menu.

Nový vzhled playlistů na YouTube

Další výraznou změnu prodělají i playlisty, jež budou brzy k nalezení v liště dohromady s odkazy na seznamy videí, informace o autorovi či diskuse. Důležitým funkčním vylepšením bude poté možnost rozsáhlejších a především snadnějších úprav vlastních playlistů. Každému seznamu oblíbených videí bude možné přidat vlastní popisek dle přání majitele účtu a pořadí klipů půjde nově měnit jednoduchým přetažením na požadované místo. Playlist jde rovněž snadno označit za privátní, přičemž jeho obsah  nadále kromě majitele účtu nikdo neuvidí. Z celkového pohledu je tak redesign jen dalším evolučním krokem ve vylepšování nejnavštěvovanějšího videoportálu světa.

Zdroj: blogspot.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty