Hlavní navigace

WP7 Marketplace: raketové tempo růstu

Před nedávnem jsme zveřejnili informaci, že Windows alternativa portálů typu Android Market či AppStore dosáhla od svého založení na hodnotu 40 000 aplikací. Dané číslo však již v současné době zdaleka neplatí.
Martin Tábor 23. 1. 2012

Sdílet

Aktuální údaj se pohybuje nad hranicí šedesáti tisíc dostupných programů, z nichž je velká většina zcela zdarma. Danou hodnotu má na světomí doslova raketové tempo růstu, které v poslední době Marketplace zaznamenává. Pro představu, z nedávné hladiny padesáti tisíc aplikací na tu současnou, která čítá bezmála o deset tisíc více, bylo potřeba cca 25 dnů. To je necelý měsíc. V průměru tak činí měsíční nárůst asi čtyři stovky nových programů a poslední tendence rozhodně nenasvědčují stagnaci, ale spíše dalšímu zrychlování.

WP7 Marketplace

Dané informace tak svědčí o rostoucí oblibě platformy Windows Phone 7, s čímž jde ruku v ruce i nemalý zájem vývojářů. Dále je nutné zmínit, že tempo růstu není zapříčiněno např. přidáváním nepoužitelných aplikací, které by šlo v daném prostředí prohlásit za charakteristický druh spamu, nýbrž většina programů dosahuje relativně slušného uživatelského hodnocení. Svého portu pro novou mobilní platformu od Microsoftu se rovněž dočkává stále větší počet TOP aplikací z konkurenčních prostředí. Namátkou můžeme zmínit oblíbené Angry Birds či Skype, jehož WP7 verze by v důsledku akvizice Microsoftem měla spatřit světlo světa nejdéle do poloviny roku 2012.

Zdroj: neowin.net

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty