Hlavní navigace

Windows "Blue" možná dosáhly prvního milníku

Podle různých internetových zdrojů se zdá, že vývoj "prvního servisního balíčku" pro Windows 8 je v poločase. To by znamenalo, že Microsoft interně uvolnil tzv. sestavení M1 a na řadě je tak M2, následované "pouze" fází testování a vydáním.
Martin Tábor 27. 2. 2013

Sdílet

Vzhledem k tomu, že o Windows „Blue“ stále neexistují žádné konkrétní oficiální informace, je vše pouze ve fázi spekulací. I tak ale řada údají pochází ze zdrojů, které již v minulosti o novinkách Microsoftu informovaly v předstihu správně, a tak jsou relativně osvědčené. Aktuálně neunikly žádné screenshoty omlazeného uživatelského rozhraní, ale naopak se diskutuje především o technickém pozadí, s nímž první upgrade „Osmiček“ přijde.

Údajný screenshot Windows s jádrem NT 6.3

I když se téměř jistě nebude jednat o samostatný operační systém, ale skutečně „jen“ upgrade pro stávající Windows 8 (nebo i RT), přinese s sebou aktualizace nestandardně i upgrade samotného jádra systému, a to tentokráte na verzi NT 6.3. Win 8 přitom mají 6.2 a starší Windows 7 běží na jádře 6.1. Kernel 5.x potom náležel systémům před příchodem Windows Vista. Toto všechno svědčí o poměrně výrazném upgradu, takže se pravděpodobně máme na co těšit  i v rovině „drobnějších“ záležitostí jako je vzhled a funkce „Metra“ či desktopového prostředí.

Zdroj: winaero.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty