Hlavní navigace

Windows 8 Beta bude zřejmě Consumer Preview

Podle posledních informací bychom se mohli příští veřejně dostupné vývojové verze Windows 8 dočkat někdy koncem února. Jak se však bude nazývat je zatím ve hvězdách, avšak dle všeho by rozhodně nemuselo jít o tradiční "betu".
Martin Tábor 24. 1. 2012

Sdílet

Po proběhlém veletrhu CES 2012 se na veřejnost dostalo opět několik málo informací o budoucí verzi Windows. Dle všeho se zdá, že v pořadí druhé oficiální ukázkové sestavení by Microsoft mohl vypustit do světa již koncem února, avšak rozhodně není tento termín prezentován jako závazný. Vydání tak bude s největší pravděpodobností závislé hlavně na aktuálním technickém stavu vývoje, jenž je stále v plném proudu. Jistou zajímavostí je, že navzdory dosavadní terminologii, která je médii používána i ve spojitosti s Windows 8, s velkou mírou pravděpodobnosti nakonec o „Betu“ nepůjde.

 Windows 8 Metro – Ilustrační obrázek

Dobrý marketing je pochopitelně u komerčního produktu jednou z nejdůležitějších věcí a v Redmondu si to uvědomují velmi dobře. Po nebývale kvalitních Windows 7, kterými Microsoft především zažehnal „katastrofu“ v podobě Windows Vista, nyní veřejnost netuší, zda bude softwarová firma pokračovat ve stopách nastolené úrovně kvality. Vzhledem k tomu, že je hodnocení produktu z velké míry i záležitost emocionální, dobře postavený marketing je v tuhé konkurenci nutný. Nadcházející „Beta“ by tak měla nést méně technické označení „Consumer Preview“, které zároveň na první pohled nijak neevokuje nedodělanost systému, ale spíše by měla poukazovat na velký pokrok oproti první „Developer Preview“. Poslední předprodukční verze by tak mohla nést označení „Enterprise“ či velmi podobné.

Zdroj: zdnet.com

Autor článku