Hlavní navigace

Windows 10 se budou prodávat na flash discích

Na internetu koluje velice zajímavá zpráva o tom, že Microsoft plánuje svůj nový operační systém prodávat nejen na tradičních DVD nosičích a v elektronické podobě, ale i na flash discích.
Coudy 3. 7. 2015

Sdílet

Nový operační systém Windows 10 od Microsoftu bude pravděpodobně k dostání mimo jiné i na flash discích. Dostupné mají být nejen 32 bitové, ale i 64 bitové verze. Dostupné verze mají být v provedení Home a Professional. Z každého USB disku bude údajně možné nainstalovat  Windows 10 s platnou licencí na jeden počítač. 

Nelichotivou zprávou je cena. Takto distribuovaný systém má být dražší, než Windows 10 na DVD nebo čistě jen v digitální podobě. Americký gigant Microsoft již dříve oznámil, že Windows 10 Home budou stát 119,99 dolaru, zatímco profesionální verze bude o 80 dolarů dražší. Jak uvádí WinFuture, za Windows 10 Home na flash disku si uživatelé připlatí 25 dolarů, zatímco Windows 10 Professional na USB disku budou dražší o 38 dolarů. 

Microsoft tak vyslyšel řadu svých uživatelů, kteří v dnešní době již nemají ve svém zařízení optickou mechaniku. Koupě operačního systému na flash disku se tak jeví jako ideální řešení. Připomeňme, že Windows 10 bude vydaný 29. července a majitelé legálních Windows 7 a Windows 8.1 na ně v prvním roce od jejich vydání budou mít možnost přejít a to dokonce zcela zadarmo. Skoro všem držitelům již jejich systém automaticky nabídnul možnost si zdarma stáhnout Windows 10 pomocí aktualizace ve stavové liště.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty