Hlavní navigace

Vznětlivé baterie Sony do notebooků

Baterie do notebooků od společnosti Sony mají opět problémy. Mohou začít hořet! Firma tak stahuje desítky tisíc kusů z oběhu. Baterie se objevily ve strojích Hewlett-Packard, Toshiba či Dell.
David Sillmen 2. 11. 2008

Sdílet

Už zase musí společnost Sony stahovat své baterie z oběhu, jelikož akutně hrozí riziko jejich vznícení. Již v roce 2006 se ve spojení se Sony objevil prakticky identický případ, který vyděsil desítky tisíc lidí. V tomto případě se zatím jedná zhruba o čtyřicítku incidentů s přehřátými baterkami Někdy začaly notebooky skutečně hořet a dokonce lehce popálily i několik uživatelů. Zbytek byl jen vyděšen. Reklama to ale není nejlepší a Sony nezbývá nic než stahovat baterie z oběhu.

Postiženo má být kolem 100.000 baterií. Tyto mohou mít potenciálně stejný problém, ale samozřejmě nikde není psáno, že se musí přehřát a vznítit. Riziko tu ale je, a tak Sony baterie vyrobené mezi červnem říjnem 2004 a červnem 2005 stahuje. Bylo oznámeno, že se baterie vyskytují v noteboocích Hewlett-Packard, Dell a Toshiba. Přístroje Sony paradoxně postiženy nejsou.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty