Hlavní navigace

Vyšlo Zoner Photo Studio 18

S blížícím se podzimem opět dorazila nová verze českého programu Zoner Photo Studio. Tentokrát má číslo 18 a kromě zjednodušeného uživatelského rozhraní má v rukávu mnoho dalších zajímavých funkcí.
Martin Tábor 23. 9. 2015

Sdílet

Správce a editor fotografií Zoner Photo Studio pochází od brněnské firmy a mezi českými fotografy si našel své místo již od prvních raných verzí. Dnes je již program dostupný např. i v 64-bitové verzi a obecně se mu stále daří jít s dobou. Rozhodně se nevyrovná pokročilým editorům typu Photoshop nebo GIMP, ale pro jednodušší úpravy, zobrazení parametrů fotografií, ale třeba i „vyvolání“ RAW poslouží velmi dobře. Jeho hlavní parketa však spočívá v organizaci pořízených fotek. V uplynulém roce se pak vývojáři zaměřili především na zjednodušení uživatřelského rozhraní, ale přibyly i užitečnější funkce.

Zoner Photo Studio 18

Méně příznivou zprávou může pro někoho být snad jen ukončení podpory Windows XP a Vista. Vývojářům to však dozajista ulehčí práci a umožní implementovat lepší technologie. Mezi hlavní novinky dále patří:

  • nedestruktivní úpravy fotek - při editaci se nemění původní soubor, takže nedochází ke snižování kvality opakovaným přepisem,
  • pohodlné sdílení - pomocí jednoho tlačítka lze fotky sdílet různými službami od e-mailu po sociální sítě,
  • vytváření Full HD videa - z fotografií můžete vytvořit videoprezentaci přemísťováním snímků na časové ose, přidáváním efektů atd. Výsledek lze publikovat až v rozlišení 4K,
  • výkonnější katalog, samostatný prohlížeč.

Samozřejmě došlo i k optimalizacím kódu, a tak by měl program běžet o něco rychleji. Plně podporován je nový systém Windows 10. Již se také nevyhnete vytvoření účtu a přihlášení, avšak benefitem je možnost používat licencovaný program až na pěti počítačích. Trial verze má opět 30 dnů.

Zdroj: zoner.cz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty