Hlavní navigace

Vyšlo poslední testovací sestavení Windows 10

Všem účastníkům programu Insider Preview v aktualizacích právě přistál možná již poslední ukázkový build Windows 10. Má číslo 10158 a od finálního vydání, které tu má být za měsíc, se už nemusí příliš lišit.
Martin Tábor 2. 7. 2015

Sdílet

Měsíc před oznámeným termínem vydání finálních Desítek tu máme nový testovací build 10158. Kdo je s aktuální podobou systému nespokojen, může asi ztratit poslední naděje, protože vzhled a chování Windows 10 se již určitě více než blíží plánované ostré verzi. Není totiž moc co měnit a také na to není čas. Microsoft chce především nabídnout funkční systém, aby se vyhnul skandálu podobnému Windows Vista a budoucí ekosystém s číslem deset získal od začátku dobré jméno.

Windows 10 Insider Preview (build 10158)

V Redmondu se tak v poslední době zaměřeli především na hledání bugů a sestavení 10158 je také první, k němuž neexistuje seznam známých neopravených chyb. Prý aktuálně žádné takové nejsou. I tak ještě přibylo několik novinek – aplikace Microsoft Wi-Fi umožňuje přístup ke komerčním hotspotům, podobně jako u Skypu. Microsoft Edge se již jmenuje Edge a má finální ikonku, aplikace Fotografie se naučila pohyblivé GIFy. Cortanu asi není třeba rozebírat, protože v Česku si ji stejně neužijeme. Zajímavé je také přihlašování PINem, které je prý bezpečnější než heslo. PIN totiž využijete pouze na jednom konkrétním zařízení a pro jiné si musíte zvolit další.

AKTUALIZOVÁNO (2015–07–03): Microsoft spustil doslova „smršť“ nových sestavení, takže build 10159 následoval během 24 hodin. Od včera je pak aktuální sestavení 10162. Nicméně vzhledově a funkčně se již neliší a oficiální blogové příspěvky jen obecně komentují lepší stabilitu a výkon.

Zdroj: windows.com

Autor článku