Hlavní navigace

Vyšel Pidgin 2.10.2

Přibližně po čtvrt roce vyšel druhý minor update IM klienta Pidgin 2.10. Program patřil svého času mezi nejoblíbenější v oboru. Současná aktualizace přináší řadu změn, mezi které patří např. i mnohá vylepšení v bezpečnosti.
Martin Tábor 17. 3. 2012

Sdílet

V dnešní době sociálních sítí převzaly větší část IM komunikace webové služby typu Facebook či Google+. I přes tuto skutečnost má užití desktopového klienta, který je navíc v případě Pidginu multiplatformní a lze tak použít na rozličných systémech od Windows až GNU/Linux, svůj smysl. Podpora protokolů je skutečně široká, a tak se s aplikací lze připojit na síť ICQ, Jabber nebo jednoduše ke svému účtu na Facebooku a být tak stále dostupný pro chat bez nutnosti spouštění webového prohlížeče. Seznam přátel se jednoduše načte z databáze sociální sítě.

Pidgin 2.10.x na Ubuntu

Současná aktualizace mnoho zlepšení, která by měla vést k větší stabilitě programu i bezpečnosti. Změny se dotkly i protokolů pro jednotlivé IM služby, a tak by měla být stabilnější např. komunikace v protokolu ICQ, AIM a MSN. Dále se některé změny týkají provozu na konkrétních operačních systémech, přičemž u Windows byl např. opraven instalátor funkce kontroly pravopisu a protokol Bonjour. U GNU/Linuxu bylo naopak zapracováno např. na integraci a spolupráci s novým rozhraním GNOME3. Seznam veškerých změn je dostupný zde.

Zdroj: filehippo.com

Autor článku