Hlavní navigace

VLC konečně jako beta také pro Windows Phone

VLC - jeden z nejoblíbenějších multimediálních přehrávačů - před časem vyšel i ve variantě pro dotykové rozhraní Windows 8.1. Nyní se konečně objevila také beta pro Windows Phone, avšak k použitelnosti má zatím daleko.
Martin Tábor 8. 12. 2014

Sdílet

Cesta VLC do nového ekosystému Windows 8 se počala psát koncem roku 2012, kdy tento projekt podpořili fanoušci peněžními příspěvky na službě Kickstarter. Vývojáři se tedy pustili do nesnadného úkolu, vytvořit zcela nový kód přehrávače, aby bylo nové VLC kompatibilní i s platformou ARM - tedy s tablety a zařízeními pod systémem Windows RT, kde byl kvalitní přehrávač s dotykovým rozhraním nejvíce zapotřebí. Jak se to vývojářům povedlo, ostatně můžete posoudit sami stažením aktuální verze. Ta již díky pokročilým funkcím podporuje jen nejnovější Windows 8.1.

VLC pro mobilní Windows Phone

Jiná situace je ovšem u mobilních Windows Phone, což je dnes systém v jádru velmi podobný desktopovým Windows 8.1. Vývojáři mají dokonce možnost tvořit tzv. univerzální aplikace, které lze spustit jak na desktopové (tabletové) verzi, tak na nejnovějších mobilních WP 8.1. Zda právě na to programátoři VLC čekali, není jasné, ale faktem je, že na Windows Store se právě objevila veřejná beta verze i pro mobilní ekosystém Microsoftu. Jde skutečně o první vlaštovku, a tak po chvíli narazíte na řadu chyb i větších nedodělků v GUI. Kdo však chce přispět k lepšímu finálnímu výsledku a vlastní příslušný smartphone, může nové VLC bez problémů vyzkoušet.

Zdroj: windowscentral.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty