Hlavní navigace

Veřejná ukázka IE 11 pro Windows 7 dorazila

<p>&#160;</p>
Tzv. Developer Preview IE 11 pro Windows 7 je již na světě, a to i přes potenciální precedens, vzniklý při vývoji aktuální verze Internet Exploreru. Finální IE 10 se totiž ve Windows 8 objevil o mnoho měsíců dříve než v nejpoužívanějších Windows 7.
Martin Tábor 30. 7. 2013

Sdílet

Při vzpomínce na vývojový plán Internet Exploreru 10 se to zdá až neuvěřitelné, avšak jen pár týdnů od vydání ukázkové verze Windows 8.1 je k dispozici i testovací sestavení IE 11 pro pomalu zastarávající Windows 7. Pro jeho četné majitele je to tak jistě velmi dobrá zpráva a i když bylo známo již dříve, že „Sedmičky“ další verzi IE rovněž dostanou, nikdo nevěděl, kdy se tak stane. IE 11 Developer Preview tak dává naději, že by nový IE mohl vyjít pro Windows 7 dokonce již spolu s vydáním aktualizace Windows 8.1. Zajímavostí je však to, že pro současné Windows 8 naopak IE 11 zřejmě k dispozici nebude, protože jde o součást právě výše zmýněného velkého systémového upgrade, jenž nově nahradí starší tradici Service Packů.

Developer Preview IE 11 na Windows 7

Oproti současnému IE 10 však již majitelé „Sedmiček“ nemohou od IE 11 očekávat naprosto stejné funkce, jako ve Windows 8 (resp. 8.1). Microsoft se zřejmě přeci jen rozhodl mírně „přitlačit“ a uživatele Win7 (s podporou až do roku 2020) trochu k upgradu na nový ekosystém Windows 8 motivovat. V současnosti se totiž zdá, že IE 11 pro Windows 7 nebude podporovat minimálně dvě nové funkce, které lze využít ke streamování obsahu z on-line videopůjčoven do prohlížeče bez jakýchkoli doplňků. Jde o podporu šifrování a proměnlivé rychlosti přenosu. Nakolik bude IE 11 pro Win7 a 8.1 jiný, se ještě uvidí, ale technicky zdatnější zájemci si již nyní mohou vyzkoušet zmíněný Developer Preview build, určený pouze pro účely testování a dostupný jen v jazyce Shakespearově.

Zdroj: msdn.com

Autor článku