Hlavní navigace

Velký online update v GTA 5

Nejnovější díl Gran Theft Auto sklízí obdiv na všech frontách. Není divu poslední díl známé série se Rockstaru na osobní počítače velmi povedl a to včetně online módu. Společně se teď podíváme na poslední velký update.
Coudy 21. 1. 2016

Sdílet

Grand Theft Auto Online je v poslední době jedna z nejvíce online hraných a nejlépe hodnocených her. Není taky divu, neboť poslední díl se velmi povedl. Jedním ze základních prvků úspěchu je starat o své fanoušky a naslouchat jejich přáním a potřebám. Rockstar samozřejmě toto ctí a toho je před nedávnem zveřejněn velký update pro online obsah s návem Executives and Other Criminals, který hráče staví do role zazobaného bosse kriminální organizace. Budete si žít luxusním životem, mít obrovský dům, skvělý rychlá a opancéřovaná auta, obrovskou námořní jachtu a samozřejmě také nepřátele.

Každý může být VIP

Každý hráč, který má na kontě více než 1 000 000 GTA dolarů si může v Maze Bank vybrat, zda se stane VIP s možností si vytvořit a dle svého přání pojmenovat vlastní organizaci a posléze si může najmou další tři hráče jako své bodyguardy. V interakčním nabídce bude přístup k novému SecuroServ a tam si uživatel nastaví vlastnosti své organizace. Pro ty hráče jenž, chtějí být bodyguardi si musí v nabídce nastavit stav looking for work.

Pak už šéfové mohou svým ochráncům darovat munici, či vesty, objednávat různá vozidla a navíc Bodyguardi budou dostávat pravidelně plat 5000 GTA dolarů. Stejně tak i další peníze a zkušenosti od VIP. Nespornou výhodou je pak i urychlená regenerace, boost schoopnosti v blízkém okolí VIP osoby.

Luxusní jachta

Velkým tahákem v novém updatu je pak luxusní jachta, která se dělí na tři základní typy.

Orion - pouze základní typ s heliportem a základní cenou 6 000 000 GTA dolarů

Pisces - střední třída jachty, která obsahuje dva heliporty, vířivku, čluny a dva skútry se základní cenou 7 000 000 GTA dolarů

Aquarius - nejvyšší model jachty, který obsahuje dva heliporty, vrtulník, čluny a čtyři vodní skútry za základní cenu 8 000 000 GTA dolarů

Všechny třídy jacht lze libovolně upravovat, od barvy zábradlí, světel, nátěr lodi a v neposlední řadě i interiér a tím roste samozřejmě i finální cena. Velkou škodou je, že s jachtou bohužel nelze plout. Jedinou možností je zadat kapitánovi jedno z 12 míst kde může loď zakotvit za poplatek 25 000 GTA dolarů. Jachta má také vlastní raketové systémy pro vaše bezpečí, které se dají aktivovat z interakční nabídky.

Nový mód Extraction Adversary

Snad nejvíce hraným módem je novinka Exraction Adversary. Jak již název vypovídá, ve hře budou muset bodyguardi vyhledat, najít a v bezpečí dostat do evakuační místa svou VIP osobu, dříve než se k němu dostane zásahová jednotka, která se ho snaží zabít.

Nemovitosti, auta, zbraně 

Z nových nemovitostí budou nové luxusní nemovitosti v lokaci Vinewood Hills a podkorovní apartmány  Eclipse, ve kterých si budete moci sami zvolit interiéry.

Z novinek u vozidel stojí za zmínku nové typy neprůstřelných skel a potom nová obrněná limuzína s minigunem, který je možné ovládat. Limuzína uveze čtyři hráče a pátý poté ovládá rotační kulomet.

Kompletní seznam novinek

Trojice nových aut dostupná na stránkách Legendary Motorsport:

  • Declasse Mamba Imponte
  • Nightshade Bravado
  • Verlierer

Šest nových vozidel s upravovatelnými barvami interiéru, varianty normální a obrněné, dostupné na stránkách Legendary Motorsport:

  • Enus Cognoscenti
  • Enus Cognoscenti 55
  • Gallivanter Baller LE
  • Gallivanter Baller LE LWB
  • Benefactor Schafter V12
  • Benefactor Schafter LWB

Jedno nové vozidlo dostupné na Warstock Cache & Carry:

  • Benefactor Turreted Limo (Limuzína s minigunem)

Šestice obrněných vozidel a limuzína s minigunem přicházejí s novým typem nerozbitných skel, které jsou mnohem odolnější

Dvě nové helikoptéry: Buckingham SuperVolito a Buckingham SuperVolito Carbon

Pět nových lodí: Nagasaki Dinghy, Speedophile Seashark, Pegassi Speeder, Lampadati Toro a Shitzu Tropic

Dvě nové zbraně: Heavy revolver a vystřelovací nůž

Vánoční překvapení

Stejně jako loni i letos hráči dostali vylepšení na vánoční svátky, ve kterém nechybělo samozřejmě koulování, které bylo dostupné pouze při omezeném jevu sněžení. Mezi další pěkné dárky bylo nové santové oblečení a velká kolekce pyžam. Vylepšení se dočkalo taky velké množství masek Santy Clause, zlého Elfa, šíleného Perníčka atd. Vánočním zvukům se samozřejmě nevyhnuly ani klaksony pro vozidla. Příjemným překvapením taky byly vánoční stromečky ve všech apartmánech, domech a jachtách. Všichni hráči pak obdrželi také odpalovač ohňostrojů s pěti raketami.

Nový Adversary mód - Beast vs. Slasher

Nový adversary mód Beast vs. Slasher. Beasts mohou využít nadlidskou rychlost, mohou přeskočit dokonce i domy a stát se dočasně neviditelní. Slasheři jsou rozděleni do tří dílčích týmů. Jsou to týmy Demolition, Heavy a Assault vybaveni RPG a Miniguny a poprvé v GTA Railguny a termovizí a jejich cílem je zabít Beast. Hra je pro 4 až 10 hráčů, kde se hráči musí stále hýbat a spolupracovat spolu proti ostatním soupeřům. 

Rockstar zase jen potvrzuje, jak naslouchá a ctí své fanoušky a snaží se pro ně neustále online mód aktuálního dílu vylepšovat. Za nás má Rockstar rozhodně palec nahoru, kéž by to tak bylo i u všech výrobců her.

 

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty