Hlavní navigace

V Mozille chystají speciální verzi Firefoxu pro tablety

Zatímco pro menší přenosná zařízení již speciální verze Firefoxu existuje, pro dotykové přístroje s rozměrnější úhlopříčkou zatím optimalizovaná varianta není k dispozici. Právě tato skutečnost by se měla dle plánů Mozilly v blízké době změnit.
Martin Tábor 8. 9. 2011

Sdílet

Firefox Mobile je verze webového prohlížeče, jež byla doposavad určena hlavně pro přenosná zařízení s malou úhlopříčkou displeje. S aktuálním boomem tabletů, které disponují mnohonásobně větší dotykovou plochou, však Mozilla plánuje rozsáhlejší změny v designu přenosné verze aplikace. Ty by se měly týkat především úpravy ovládacích prvků tak, aby aplikace využila veškerý potenciál, který větši dotyková plocha a potažmo displej přináší. Změny ovládacího rozhraní se již začínají objevovat ve vývojové verzi určené pro tablety se systémem Android.

Varianty zobrazení panelů na Androidu

Jedním z hlavních rozdílů bude způsob přepínaní mezi jednotlivými panely webových stránek. Oproti mobilním telefonům je dle vývojářů vhodné pro tablety zvolit jiný koncept, který se bude vyznačovat především většími náhledy. Prohlížeč bude brát v potaz i údaje z polohového čidla tabletu, a tak bude způsob zobrazení záložek odlišný pro vertikální a horizontální polohu. Zatímco se budou panely v režimu na šířku zobrazovat tradičně po levé straně okna, ve vertikálním postavení budou součástí hlavního panelu aplikace. Řadu vývojových screenshotů nového GUI pro Android 3.0 si můžete prohlédnout např. zde.

Zdroj: mozilla.cz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty