Hlavní navigace

Updaty Windows 7 i pro piráty

Počítačový svět je dnes natolik globalizovaný a Windows tak dominantním operačním systémem, že se Microsoft rozhodl, že bude bezpečnostní updaty poskytovat i majitelům nelegálních kopií.
David Sillmen 3. 5. 2009

Sdílet

Softwarovému gigantovi Microsoft to jde jistě silně proti kůži. Málokoho trápí pirátství více než právě tuto firmu. Ostatně, nebýt pirátství, vydělávala by na svých operačních systémech či kancelářských balík ještě o pořádný kus financí navíc. Jednoduše proto, že alternativ, navíc těch široce známých a oblíbených, je minimum. Právě proto také Microsoft proti pirátům podniká nejrůznější kroky. Dobře známé jsou například jeho autorizace operačních systémů, které už otravují i ty, kdo si Windows zakoupili legálně. Dalo by se tedy čekat, že Microsoft zjištěným pirátům rozhodně nic nedaruje. Opak je ale pravdou.

Paul Crooke z Microsoftu se v jednom rozhovoru nechal slyšet, že ač neradi, tak poskytnou podporu pro Windows 7 ve formě bezpečnostních updatů, oprav a záplat úplně všem – bez ohledu na to, zda je to platící zákazník nebo pirát. Bezpečnost je totiž ještě důležitější než boj proti pirátství. Útoků hackerů přibývá a kvůli nezodpovědným pirátům, kteří nejsou vybaveni opravami, mohou být ohroženi i další lidé připojení k internetu a využíající Windows. Viry zkrátka využívají přenašečů k dalšímu šíření, a tomu chce Microsoft zabránit. Rozhodně to prý ale nemáme chápat jako zmírnění protipirátské politiky Microsoftu. Jde spíše o nutné opatření.

Zdroj: TCMagazine

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty