Hlavní navigace

Unreal Engine 4 může nyní využít každý zadarmo

Společnost Epic Games se rozhodla dát zdarma k dispozici jeden z nejlepších herních enginů. Jde o legendu s názvem Unreal Engine, která tepe pod kapotou nejednomu ze slavných herních titulů.
Martin Tábor 10. 3. 2015

Sdílet

První verze Unreal Enginu pochází z roku 1998, kdy společnosti Epic Games posloužil jako základ pro stejnojmennou hru Unreal. Jelikož šlo především v oblasti tzv. first-person stříleček o poměrně vyspělé běhové jádro, Unreal Engine se brzy prosadil sám o sobě jako dobrá obchodní komodita , za svou existenci prodělal dlouhý vývoj a využilo jej mnoho firem pro výrobu svých vlastních herních kousků.

Unreal Engine

Aktuální verzi 4 se společnost Epic rozhodla uvolnit zdarma, což prakticky znamená, že za cenu registrace e-mailové adresy může kdokoli získat pokročilé vývojářské nástroje v čele s multiplatformním Unreal Enginem, který dnes podporuje systémy od Windows přes Linux, OS X až po Android, iOS či PS4, SteamOS nebo HTML5.

Možnosti využití Unreal Enginu

Engine lze pochopitelně použít i ke zcela jiným účelům než je vývoj her. Kdybyste se chtěli např. stěhovat, UE poslouží stejně dobře pro působivou virtuální procházku vaším budoucím domovem. Zajímavostí je, že na krok Epic Games zřejmě reagovalo i několik dalších firem, takže si dnes již můžete zadarmo stáhnout i technologii Source 2 od Valve nebo Unity 5 od firmy Unity. Poslední jmenovaný software je ovšem volně k dispozici jen pro nekomerční použití či pro vývojáře s příjmy do 100 tisíc dolarů.

Zdroj: unrealengine.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty