Hlavní navigace

Únor 2015 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

S únorovými novinkami se podíváme na nový internetový prohlížeč, desktopovou verzi oblíbeného messengeru a populární program sloužící k archivaci. Navíc nabídneme i další užitečné programy.
Coudy 19. 3. 2015

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti novinek, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Na pomyslném prvním místě se objevil s obrovským náskokem internetový prohlížeč a na další místa obsadila komunikační aplikace a velice šikovný nástroj na vytváření a editaci archivů.  

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Vivaldi Freeware 610
2.  WhatsappTime  Freeware 156
3.  Ashampoo ZIP Free Freeware 136
4.  Super Root Android Freeware 112
5.  PolyBrowser Freeware 108
6.  Enteron Freeware 102
7.  FighterPilot Freeware 98
8.  Xonotic Freeware 97
9.  NetworkSpeed Freeware 87
10.  Nikon Capture NX-D Freeware 85
11.  Windows 10 Manager Freeware 82
12.  Intel Processor Diagnostic Tool Freeware 76
13.  Auslogics Driver Updater Shareware 69
14.  Movavi Photo Editor Demo 69
15.  Kerish Doctor 2015 Demo 67

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. Vivaldi

Nový internetový prohlížeč od společnosti Vivaldi Technologies, v jejímž čele stojící není nikdo jiný, než John Von Tezchner. Skalním fanouškům se jistě vybaví jako zakladatel a někdejší šéf norské Opery. John a jeho někdejší kolegové si dali za úkol vytvořit prohlížeč pro technicky vyspělé uživatele s vysokými nároky.

 Za cíl si zejména klade rychlost, vysokou míru flexibility a braní ohledů na požadavky svých uživatelů. Vivaldi se v současnosti nachází ve verzi Technical preview, která mimo jiné již nabízí:

  • Rozsáhlou podporu klávesových zkratek
  • Umožňuje gesta myší
  • Pokročilou správu stránek
  • Boční nabídku pro zaznamenání rychlých poznámek
  • Panely rychlého přístupu
  • Vytváření screenshotů
  • Ukládání důležitých kontaktů

V blízké době by měly následovat další funkce jako: synchronizace, e-mailový klient, integrace různých doplňků, lepší optimalizaci výkonu a prostředí. Za zmínku jistě stojí i komunitní prostředí Vivaldi.net, které obsahuje tématická fóra, nabízí prostor pro psaní blogů a v neposlední řadě funguje jako klasická e-mailová služba.

Vivaldi – nový internetový prohlížeč od tvůrců Opery

2. WhatsappTime

WhatsappTime je elegantní desktopový klient pro Windows, umožňující plnohodnotný přístup ke stejnojmenné službě. Jedná se o klienta třetí strany, díky níž již není nutné používat aplikaci pro mobilní platformy. 

Aplikace umožňuje samozřejmě odesílat a přijímat textové zprávy, ale i různé druhy souborů a zvukové nahrávky. Plusem je příjemné a jednoduché prostředí s přehledným adresářem kontaktů a relací. Příjemným překvapením jsou i notifikace (upozornění) v systémové liště.

WhatsappTime desktopová aplikace oblíbeného kecálku pro mobilní platformy

3. Ashampoo ZIP Free

Pokud potřebujete vytvářet a spravovat své archivy, je program Ashampoo ZIP Free pro Vás jasnou volbou. Jeho hlavní výhodou je snadná a rychlá komprese a dekomprese souborů. Další užitečnou vlastností je možnost zobrazení náhledů běžných typů souborů obrázků, dokumentů,multimédií a to již v archivu. Samozřejmostí je oprava požkozených ZIP souborů a intuitivní a velmi přehledné ovládání.

Ashampoo ZIP Free je již vytvořen ve stylu Metra Windows 8

Další užitečné aplikace

Pokud potřebuje rootnout svůj android telefon je Super root Android právě ten pravý program pro Vás. Podporuje většinu mobilních přístrojů všech zavedených značek mezi než patří mimo jiné i Samsung, Motorola, HTC, Google a Sony. Jedinou podmínkou je Android v minimální verzi 1.5 Cupcake. Je navržen tak, aby uživatel nemusel jednotlivé úkony provádět manuálně. Po úspěšném dokončení procesu získá uživatel plnou kontrolu nad operačním systémem svého telefonu.  

Další zajímavý program umístěný v žebříčku je PolyBrowser. Tento nový internetový prohlížeč založený na jádru firefoxu, nabízí jak základní, tak i pokročilé funkce. Mezi jeho hlavní doménu patří možnost otevřít si do jednoho okna několik internetových stránek. Zejména se tato funkce hodí pro porovnávání různých stránek bez otravného překlikávání karet. Najdeme zde i bežné funkce dobře známé z jiných prohlížečů. Mezi ně patří například historie prohlížení, ukládání hesel, nastavení oblíbených stránek a podobně.

Bojový letecký simulátor umístěný v našem žebříčku nese název FighterPilot. Jak již samotný název napovídá, hráč se ocitá ve hře v roli pilota, který musí zneškodnit ostatní protivníky. Hra obsahu kampaň pro jednoho hráče o sedmi úrovních se stoupajícím rizikem a obtížností. V režimu hry více hráču je obrazovka počítače rozdělena na dvě části jak známe ze starých dobrých her, kdy internet měla jen hrstka vyvolených. Oba hráči mohou dokonce plnit bojové mise spolu, nebo si být navzájem soupeři. Hra v neposlední řadě nabízí i editor misí a možnost prodloužit si tak herní zábavu na dlouhé zimní večery.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty