Hlavní navigace

Únor 2012 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Měsíc únor patřil nejen zkušební verzi nového systému Windows 8, ale bylo během něj přidáno na Stahuj i mnoho dalších zajímavých programů. Těšit se můžete i na několik her pro volné chvíle.
Roman Polášek 16. 3. 2012

Sdílet

Hlavní novinkou, která obletěla všechna světová média, byla bezesporu testovací verze chystaného systému Windows 8. Díky jejímu uvolnění pro veřejnost si můžete nový systém již nyní vyzkoušet. Finální verze systému bude pochopitelně trochu odlišná, ovšem už teď můžete na vlastní kůži zkusit práci s prostředím Metro, které je největší inovací tohoto systému. Součástí je i nová verze prohlížeče Internet Explorer a lepší propojení se službami, včetně cloudového úložiště. Kromě Windows 8 naleznete v žebříčku především hry a aplikace, kterými můžete vylepšit svůj systém. Všechny ostatní aplikace v žebříčku jsou navíc bezplatné.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Media Player Codec Pack Freeware 1522
2.  Ricky Carmichael Motocross Matchup Freeware 661
3.  Cameyo Freeware 522
4.  Marble Freeware 461
5.  Windows 8 Demo 443
6.  Czech Soccer Manager Freeware 417
7.  VSLogonScreenCustomizer Freeware 350
8.  Night Driver 3D Freeware 348
9.  Windows8 StartMenu Freeware 346
10.  KaPiGraf Freeware 337
11.  SoMud Freeware 274
12.  Thomas a duchové Freeware 252
13.  Free Keylogger Freeware 214
14.  yMule Youtube Downloader Freeware 206
15.  Time Calendar Freeware 187

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

3. Cameyo

Nosíte rádi s sebou oblíbené programy na flash disku, abyste je měli neustále při sobě, i když zrovna nepracujete na svém počítači? Pak vás jistě zaujme program Cameyo, který dokáže převádět i klasické programy na přenosné verze. Princip aplikace je snadný. Program dokáže zaznamenat před instalací aktuální stav systému. Poté aplikace běžně nainstalujte do počítače. Cameyo zaznamená veškeré změny a vytvoří balíček s aplikací tak, aby byla veškerá nastavení upravena pro potřeby balíčku a bylo zajištěno fungování programu i na přenosném zařízení. Samozřejmě tento postup nefunguje u všech aplikací a nelze převést kterýkoliv program. Z podporovaných aplikací lze zmínit například Skype, VLC Media Player nebo Google Chrome.

Cameyo - dokáže vytvořit přenosné verze programů

Cameyo – dokáže vytvořit přenosné verze programů

Cameyo – dokáže vytvořit přenosné verze programů

2. Ricky Carmichael Motocross Matchup

Máte-li rádi motorky a počítačové hry patří k vaší oblíbené zábavě, můžete vyzkoušet bezplatnou hru, ve které se můžete vžít do role motokrosového závodníka. Budete moci svádět souboje se svými soupeři, vítězit v závodech a posouvat svoji kariéru vzhůru. Stejně tak můžete i vylepšovat svoji motorku. Hra nabízí také možnost srovnání s ostatními hráči.

Těšit se můžete na několik různých tratí a trojrozměrnou grafiku plnou efektů. Nepatří mezi nejmodernější, avšak díky tomu budete moci hru spustit i na méně výkonném počítači.

Ricky Carmichael Motocross Matchup - povedené motokrosové závody

Ricky Carmichael Motocross Matchup – povedené motokrosové závody

Ricky Carmichael Motocross Matchup – povedené motokrosové závody

1. Media Player Codec Pack

Máte problémy s přehráváním hudebních a video souborů? Nedaří se vám pustit oblíbený film nebo nejsou k němu správně zobrazeny titulky? Pak tyto problémy můžete jednoduše vyřešit instalací vhodného balíku kodeků, který je přímo nezbytný pro spouštění multimediálních souborů. Jedním z těchto balíků je i Media Player Codec Pack. Jeho instalací získáte do svého systému široké spektrum nejběžnějších kodeků a filtrů, díky kterým si váš oblíbený přehrávač poradí s mnohem větší skupinou formátů. Výhodou aplikace je jednoduchá instalace, při které si navíc můžete zvolit, které součásti budou do vašeho počítače instalovány. Pouze bychom upozornili, že instalátor ve výchozím nastavení nabízí i instalaci Yahoo toolbaru. Pokud jej ve svém prohlížeči nechcete, nezapomeňte tuto volbu během instalace zrušit.

Media Player Codec Pack - výběr kodeků pro audio i video soubory

Media Player Codec Pack – výběr kodeků pro audio i video soubory

Media Player Codec Pack – výběr kodeků pro audio i video soubory

Další užitečné aplikace

V žebříčku patnácti nejstahovanějších novinek za měsíc únor můžete nalézt také další zajímavé programy. Hned za nejúspěšnější trojicí aplikací se umístil program Marble, který nabízí virtuální atlas a glóbus, který umožňuje například měření vzdáleností nebo pohled na různé druhy map. Pokud si rádi přizpůsobujete svůj systém, pak vás může zaujmout i program VSLogonScreenCustomizer, který využijete při změně přihlašovací obrazovky. Pro stahování oblíbených videí z YouTube pak můžete vyzkoušet yMule Youtube Downloader, který vám kromě samotného stažení nabídne i možnost následné konverze do různých formátů.

Pro hráče počítačových her žebříček nabízí hned několik možnosti zkrácení volné chvíle u počítače. Kromě zmíněných motokrosových závodů si můžete zahrát i Czech Soccer Manager, což je kladně hodnocený simulátor manažera fotbalového klubu. Pro menší hráče se pak nabízí hra Thomas a Duchové, která na Stahuj nabízí i své druhé pokračování.

Autor článku