Hlavní navigace

Ukázková verze Windows 8.1: již za měsíc

Microsoft potvrdil veřejnou ukázkovou verzi Windows 8.1, která vyjde již v červnu v rámci konference BUILD 2013. V současné době tak v Redmondu finišuje druhý vývojový milník, také známý jako Milestone Preview.
Martin Tábor 9. 5. 2013

Sdílet

Celý internet je již měsíce plný nejrůznějších zvěstí i relativně důvěryhodných zpráv okolo připravovaného upgradu současných Windows 8. Faktem však je, že informací, pocházejících z oficiálních zdrojů, je zatím skutečně poskrovnu, a většina tak pochází např. z uniklých neveřejných sestavení. To by se mělo radikálně změnit již příští měsíc, kdy Microsoft plánuje v rámci konference BUILD 2013 v San Franciscu uvolnění vůbec první oficiální veřejné ukázkové verze. Zajímavostí je, že upgrade bude dostupný zřejmě skrze platformu Windows Store.

Windows 8.1 – rozšířené možnosti personalizace

Fakt, že veřejné testovací sestavení vyjde již za měsíc, jasně nasvědčuje tomu, že nedávno publikované informace o datu vydání v roce 2014 jsou mylné. Mnohem pravděpodobnější se teď jeví letošní podzim a Microsoft by tak stihl první upgrade cca rok po uvedení finálních „Osmiček“. Těm se na trhu sice poměrně daří a momentálně je vlastní již asi 100 milionů uživatelů, avšak redmondský softwarový gigant by potřeboval protlačit revoluční platformu o něco rychleji. Zmíněné číslo totiž představuje necelých 6 procent uživatelů Windows. Aktualizační balíček by tedy mohl zapůsobit na velké množství doposud váhajících zákazníků.

Zdroj: zdnet.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty