Hlavní navigace

Twitter vymýšlí bezpečnější přihlašování

V posledních dnech zaznamenala mikroblogovací služba Twitter opět masivní hackerský útok, s čímž souvisí i úvahy jejích inženýrů o zavedení dvoufázového přihlašování. To nabízí již mnoho jiných internetových služeb, jako např. Google.
Martin Tábor 7. 2. 2013

Sdílet

Americký list The Guardian se zmiňuje o tom, že Twitter pravděpodobně plánuje zavedení tzv. dvoufaktorové autentizace, která by měla pomoci zvednout úroveň zabezpečení této sociální sítě. Jen před pár dny totiž na základě dalšího útoku hackerů unikly soukromé informace o přižližně čtvrt miliónu uživatelů služby. Zajímavé je jistě to, že The Guardian danou spekulaci založil zřejmě čistě na veřejně publikovaném inzerátu s nabídkou práce, který právě od společnosti Twitter pochází. Dvoufázové přihlašování již nějakou dobu nabízí např. Google a aktivovat lze zcela dobrovolně v nastavení účtu.

Aktuální přihlašovací stránka Twitteru

Funkce je pak realizována tak, že po zadání (správných) přihlašovacích údajů dorazí uživateli na mobil ještě SMS s dalším kódem. Systém je tak v jistém ohledu podobný např. internetovému bankovnictví. Vzhledem k tomu, jaký zájem budí největší mikroblogovací síť světa u většiny schopnějších hackerů, by zavedení možnosti nějakého dalšího stupně ověření jistě neškodilo. Jako přihlašovací údaj lze v současné době použít jak e-mail, tak veřejné jméno profilu, což znamená, že před případným útočníkem už stojí opravdu pouze bariéra v podobě více či méně kvalitního hesla.

Zdroj: gizmodo.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty