Hlavní navigace

Twitter ve vyhledávání Google

Internetový vyhledávač Google usoudil, že takzvané tweety, jež tvoří sociální síť Twitter, jsou natolik důležité, že si zaslouží být zařazeny do vyhledávání. Mohou prý být užitečné i pro byznys.
David Sillmen 11. 12. 2009

Sdílet

Větší odměny se Twitter asi nemohl dočkat. Malé zprávičky, takzvané „tweety“, které na své mikroblogy píšou miliony uživatelů z celého světa, už spadají do vyhledávání Google. Objevují se tak vedle klasických výsledků vyhledávání.

„Společenské informace jsou důležité pro byznys: zaměstnanci, kteří vyhledávají informace pro svou práci, budou z real-time novinek profitovat. Mohou třeba vymýšlet nové cereálie, plánovat oděvní řadu nebo psát strategii pro politickou kampaň. Ve všech těchto případech jim zprávičky z Twitteru pomohou,“ říká produktový manažer Google Cyrus Mistry.

A dodává, že porovnání realtimových informací s těmi, které jsou v čase stabilnější, může právě zaměstnancům pomoct v nekonvenčním myšlení. Samozřejmě nejen jim – tweety se může inspirovat kdokoliv. Lze si tak poměrně snadno zjistit, jaké je aktuální smýšlení o určitém tématu.

Ještě nedávno přitom Google menšího potenciálního konkurenta Twitter zavrhoval. Náhle se ale ocitl na rozcestí, kdy se musel rozhodnout, zda půjde proti sociálním sítím nebo s nimi. Zjevně se rozhodl pro druhou variantu, podobně jako Microsoft s Bingem.

Zdroj: PCW

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty