Hlavní navigace

Twitter umožní poslat zprávu o délce až 10 tisíc znaků

Tweetování hýbe světem a někdy i politikou. Fakt je však takový, že i nejzásadnější sdělení se musí vejít do 140 znaků, což klade nemalé nároky na vyjadřování. Od července se chystá malá změna.
Martin Tábor 22. 6. 2015

Sdílet

Svět sociální sítě Twitter je charakteristický svými 140 znaky na jeden tweet, což je dokonce o dvacet méně než pro nesrovnatelně starší SMS. Zde ovšem nejde o technologii, ale o záměr. Z Twitteru se tak nikdy nestal „blog“ a spíše než o zpravodajství jde o sociální síť, kde jsou všechny informace stručné a výstižné. I když se o 140 znacích přeci jen často diskutuje jako o příliš nízké laťce, koncept je zatím životaschopný a Twitter to tak nechává.

Tweetování – ilustrační obrázek

Firma však přeci jen v jisté oblasti výrazně ustoupila, a to u soukromých zpráv. Ty byly doposud stejně omezené jako samotné veřejné tweety, avšak konkurence v podobě jiných sociálních sítí a služeb je zřejmě příliš nebezpečná. Soukromé zprávy Direct Messages (DM) se tedy od července zvětší až na 10 000 znaků, což může Twitteru prospět. O záměru firma informovala na svém blogu, a vývojáři tak budou mít čas na aktualizaci svých aplikací.

Zdroj: macworld.com

Autor článku