Hlavní navigace

Twitter spustil příspěvky s délkou 280 znaků

Twitter není běžnou sociální sítí a díky svým specifikům proslul jako zdroj mnoha "třaskavých" zpráv. Původní délka tweetu 140 znaků zkrátka nutí ke stručnosti a také se dobře čte. Donald Trump však dostal dárek pod stromeček - bude se moci rozepsat.
Martin Tábor 9. 11. 2017

Sdílet

Hlavní politickou hvězdou sociálních sítí je bezesporu Donald Trump. Twitter používal před prezidentskou kampaní, při prezidentské kampani a přes nabádání nejen bezpečnostních expertů i v roli prezidenta Spojených států. Pomocí 140 znaků dokáže leckdy zahýbat světovým děním a i kdyby každý tweet končil frází „Make America Great Again“ (mající 24 znaků, s jedním vykřičníkem 25), pořád mu jich zbývá více jak 110. Twitter však rozhodně nevyužívají jen politici. Stal se bezplatným, účinným a vlastně i nestranným sdělovacím prostředkem mnoha novinářů, organizací apod.

Ilustrační obrázek

Lidé jsou od přírody líní a na webu se zaměřují především na obrázky (u novin pak na ty, které obsahují více obrázků). Není tedy divu, že leckdy více zarezonuje jasné krátké sdělení, než duchaplný mnohoznačný článek. Twitter si vede statistiku a i přes omezení 140 zn. stačí průměrného tweetu dokonce jen 50. Maximální délka pak nevystačila 9 procentům uživatelů. Kam spadá D. Trump nevíme, ale od dnešního dne mohou každopádně všichni uživatelé čerpat až dvojnásobný znakový limit na zprávu. U testovacích účtů jej plně využilo cca jedno procento lidí.

Zdroj: twitter.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty