Hlavní navigace

Total Commander 8.0 v první RC verzi

V podstatě po tři čtvrtě roce po první betě spatřila světlo světa Release Candidate osmé generace Total Commanderu. Novinek je dost, avšak možná jednou z největších je přítomnost 64 bitové varianty aplikace.
Martin Tábor 2. 5. 2012

Sdílet

Total Commander je dvouokenní správce souborů pro Windows, který se za stal za dobu své, téměř dvacetileté, existence určitou legendou. Časem přibylo mnoho funkcí navíc, přičemž některé z nich jsou realizovány pomocí velkého množství dostupných zásuvních modulů. Z velmi praktických vlastností lze zmínit např. integrovaného FTP klienta, přičemž právě zásuvné moduly umožňují tuto funkcionalitu rozšířit např. i o protokoly SFTP, SCP či FTPS. Aktuálně chystaná osmá verze po dvaceti pěti beta vydáních konečně dospěla do RC verze, přičemž první beta vyšla přesně 16. září loňského roku.

Total Commander 8.0 RC1 (x64)

Velkou novinkou je zcela nová 64 bitová varianta aplikace, jejíž vznik umožnila nová verze vývojového prostředí pro jazyk Object Pascal. Právě v něm Christian Ghisler svůj známý správce souborů vyvíjí, a tak donedávna nebyl vznik nativní 64 bitové verze pro Windows ani reálně možný. Rovněž bylo odstraněno mnoho starých chyb. Při prvním pohledu se však po grafické stránce od současné verze v podstatě nezměnilo nic, což může konzervativním uživatelům více než vyhovovat.

Total Commnader 1.0 RC6 pro Android

Opomenout není možné ani vznikající Total Commander pro OS Android, jehož první RC vyšla již v srpnu 2011 a v současnoti dospěl do verze RC6. Dle současného stavu se navíc zdá, že se blíží jeho finální vydání, a tak jej mohou v podstatě bez větších obav vyzkoušet všichni majitelé přenosný zařízení se systémem od Googlu. Total Commander pro Android navíc optimalizován jako pro mobilní telefony, tak pro tablety. Zatím je verze pro Android dostupná jako freeware a do Google Play bude umístěna po vydání finální verze.

Zdroj: ghisler.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty