Hlavní navigace

Torrex: první BitTorrent na Windows Store

Torrex Beta je možná vůbec první torrentovou aplikací, kompatibilní i se systémem Windows RT. Funkční výbava je přitom minimálně na standardní úrovni, a tak se tablety s "dlaždicemi" stávají opět o něco univerzálněji použitelnými.
Martin Tábor 16. 6. 2013

Sdílet

Po příchodu nové dotykové platformy Windows 8 (a zvláště pak RT) byl skutečně velkým problémem nedostatek aplikací na Windows Store. Některé dotykové programy navíc běží pouze na desktopových Windows 8, avšak na verzi RT nejdou nainstalovat kvůli  zcela odlišné procesorové architektuře ARM. Časy se však konečně začínají pomalu měnit a momentálně přišel na řadu zřejmě první použitelný klient pro torrentové sítě.

Torrex Beta na Windows 8

Jak již bylo zmíněno, Torrex Beta podporuje Windows 8 i RT a jedná se o „klasickou“ aplikaci pro stahování torrentů. Krom souborů typu „.torrent“ si však poradí i s tzv. magnetickými odkazy a zvládá i přímé přehrávání videí metodou streamování. Pozastavení stahování a podobné možnosti jsou samozřejmost. Vzhledem k tomu, že je program zdarma, kompatibilní s ARM a podporuje i základní možnosti personalizace vzhledu atd., půjde na Windows Store zřejmě, alespoň dočasně, o jednu z nejoblíbenejších aplikací. Drobnou vadou na kráse jsou reklamy, které jdou odstranit za rovných 30,– Kč.

Zdroj: microsoft.com

Autor článku