Hlavní navigace

T-Mobile spustil novou sms bránu - Zdarma!

Nečekané překvapení od T-Mobile jistě potěší většinu uživatelů internetu a ušetří nemalý peníz na měsíčním vyúčtování.
Roman Polášek 28. 8. 2008

Sdílet

Novou sms bránu naleznete na adrese http://sms.t-zones.cz/. Sms brána dovoluje posílat zprávy dlouhé až 160 znaků (což je přesně 1 sms) právě jednomu příjemci ze sítě T-Mobile. Sms brána nedovolí napsat ani o znak více a při přesažení dovolené délky je zpráva oříznuta a uživatel upozorněn výstražným oknem. Velmi zamrzí nemožnost změnit odesílatele a podpis na konci zprávy krátí už i tak přísný limit.

 

Rozhraní sms brány je jednoduché a přehledné

Při psaní sms je k dispozici několik šablon zpráv, které jsou však velmi strohé a o jejich praktickém přínosu lze polemizovat. Naopak velmi šikovnou funkcí sms brány je možnost komprimace zprávy a vložení smajlíků. Komprimace zprávy odstraní diakritiku, přebytečné mezery a změní každému slovu první písmeno na velké. Po druhém kliknutí na komprimaci jsou zbylá velká písmena změněna na malá a ze zprávy se stává nečitelný "had" znaků.

Pro úspěšné odeslání zprávy je nutno samozřejmě opsat sedmimístný kód sloužící jako ochrana proti robotům. Zprávy lze odesílat v intervalu 30 vteřin.

Jen pro zákazníky T-Mobile

Příslušníkům sítě T-Mobile je po přihlášení na t-zones však nabídnuta jiná brána. Umožňuje odeslání delších zpráv (až do délky 5 sms) a 20 telefonním číslům najednou. K dispozici mají zákazníci rovněž malý telefonní seznam nejpoužívanějších čísel.

Skutečnou revoluci však přináší možnost zasílání MMS zpráv zdarma do sítě T-Mobile, do jiných sítí za poplatek. Naštěstí je zde k dispozici funkce, která zjistí, kterému operátorovi patří dané telefonní číslo. Zprávy mohou být až 1000 znaků dlouhé a lze k nim připojit až 280KB velkou přílohu (podporované formáty: bmp, jpeg, gif, png, wav, amr, mp3, aac, mp4, 3gp). S radostí a zdarma tak lze posílat obrázky, zvuky i videa. K dispozici je rovněž historie zpráv.

Jak se bránit zneužití?

Jako každá služba zdarma, může být i sms brána od T-Mobile lehce zneužita. Pokud si zákazník nepřeje přijímat smsky z internetové brány, může jejich zasílání zamezit pomocí služby Můj T-Mobile.

Autor článku