Hlavní navigace

SumatraPDF ve verzi 2.2

<p>&#160;</p>
Prohlížeč dokumentů SumatraPDF je jednou z neoficiálních aplikací pro čtení PDF souborů, avšak zahrnuta je i podpora řady dalších formátů jako DjVu, XPS apod. Verze 2.2 přichází s podporou některých modernějších prvků a řadou oprav.
Martin Tábor 1. 1. 2013

Sdílet

Program SumatraPDF je velmi malý a rychlý nástroj pro čtení dokumentů ve formátech PDF, DjVu, XPS, CHM, CBZ a CBR. Jako u většiny podobných programů se jedná o freeware a v případě SumatraPDF jde navíc i o open source. V posledních verzích je však aplikace dobře využitelná dokonce pro čtení elektronických knich ve formátech ePub a MOBI. V konečném důsledku se tedy jedná o skutečny rychlý a nenáročný program s instalačním balíčkem o velikosti necelých 5 MB, který v mnoha ohledech poslouží i lépe než např. značně neskromný Adobe Reader.

SumatraPDF 2.2 – ilustrační obrázek

Přímo na oficiálních stránkách je ke stažení navíc přenosná „Portable“ verze, kterou lze z formátu ZIP pohotově rozbalit do libovolné složky a ihned používat na kterýchkoli Windows od verze XP až do současných „Osmiček“. Poslední verze 2.2 přináší podporu pro e-book formát FictionBook, šifrované dokumenty z aplikace Acrobat X, rozšířené možnosti kompatibility při tisku a dále širokou škálu různých oprav a vylepšení v různých částech kódu.

Zdroj: filehippo.com

Autor článku