Hlavní navigace

Studentské aplikace pro iPad, které je dobré znát

Tablety a chytré telefony se již dávno staly pomůckami školáků různého věku. Představujeme 5 aplikací, které pomohou s organizací domácích úkolů, poznámek i evidencí rozvrhu.
Roman Polášek 25. 5. 2012

Sdílet

Počítače a mobilní zařízení jsou dnes již standardem a přístup k nim má většina studentů, zvláště pak na střední a vysoké škole. Spolu s vhodnými aplikacemi pak dokážou být tato zařízení velmi dobrými pomocníky, kteří velmi usnadňují studium. Už ani tablety nejsou výjimkou, a proto přinášíme přehled těch nejlepších aplikací nejen pro studenty, které byste určitě měli vyzkoušet.

Classes Lite

Nemůže si stále zapamatovat svůj školní rozvrh? Díky aplikaci Classes ho budete mít nyní neustále při sobě. Hlavní funkcí aplikace je totiž zobrazení kalendáře, ve kterém jsou zvýrazněny právě vyučovací hodiny. Kromě nich je v aplikaci možná také evidence úkolů a zkoušek. U každého úkolu je možné nastavit hned několik parametrů a díky možnosti označení hotových lze mít v úkolech dobrý přehled.

Aplikace umožňuje v nastavení snadnou správu předmětů, vyučujících a typů úkolů i hodin v rozvrhu. Výhodou je možnost nastavit výchozí délku vyučovací hodiny a také možnost vnést do kalendáře prázdniny. Za zmínku rozhodně stojí i to, že je rozhraní přeloženo do češtiny.

K dispozici je bezplatná verze označená jako Lite, na které si můžete aplikaci vyzkoušet. Je však omezena počtem předmětů, zkoušek a úkolů. Pokud by vám toto omezení vadilo, je možné zakoupit plnou verzi, která tato omezení ruší.

Classes umožňuje nejen tvorbu rozvrhu, ale i správu úkolů a zkoušek

Classes umožňuje nejen tvorbu rozvrhu, ale i správu úkolů a zkoušek

Classes umožňuje nejen tvorbu rozvrhu, ale i správu úkolů a zkoušek

ISICBenefits

Většina studentů, hlavně na vysokých školách, vlastní ISIC kartu, která často slouží jako identifikační karta pro vstup do školy nebo jako platební karta v menze. Tato mezinárodně uznávaná karta však studentům přináší i další výhody v podobě slev, které jsou pro držitele těchto karet určeny. Studenti tak mohou často sehnat levnější knihy, vstupenky do kina, nebo třeba pizzu zdarma. Studenti však často nevědí, která společnost tyto slevy poskytuje, a samy společnosti se s těmito slevami mnohdy vůbec nechlubí.

Aplikace ISICBenefits obsahuje rozsáhlou databázi míst, kde můžete slevu s ISIC kartou uplatnit. Podle vaší aktuální polohy umí zobrazit nejbližší provozovny, ve kterých můžete kartu pro získání slevy předložit. Díky této aplikaci tak můžete objevit nová místa pro čerpání slev a výrazně tak ušetřit třeba i v podnicích, které často bez zájmu míjíte.

ISICBenefits vás upozorní na všechny slevy a výhody ve vašem okolí

ISICBenefits vás upozorní na všechny slevy a výhody ve vašem okolí

ISICBenefits vás upozorní na všechny slevy a výhody ve vašem okolí

inClass

Vedete si osobní diář, ale láká vás mít ho v tabletu? Pak jistě dejte šanci bezplatné aplikaci inClass. Pro každý rok či semestr umožňuje vytvořit samostatný diář pro evidenci vyučujících, předmětů a úkolů i poznámek, které se jich týkají. Především jde pak o úkoly, u kterých lze nastavit prioritu pro lepší přehled a také možnost upozornění s dostatečným předstihem, takže na žádný úkol už nezapomenete.

Velmi užitečnou možností je kromě evidence úkolů i možnost vytváření poznámek. V nich lze využít nejen text, ale lze k nim připojit i zvukovou nahrávku přímo z mikrofonu, snímek fotoaparátu nebo libovolný obrázek uložený v iPadu.

inClass nese podobu propracovaného diáře pro snadnou správu úkolů a poznámek

Calculator Pro

Ve výbavě žádného studenta jistě nechybí kalkulačka. S většinou používaných funkcí si poradí i základní modely kalkulaček. Stejné funkce pak nabízejí i kalkulačky v podobě aplikací pro mobilní telefony či tablety. Pro studenty středních i vysokých škol jsou obvykle dostačující.

Kalkulaček pro iPad lze najít velké množství a často i zdarma. Z davu však vyčnívá velmi dobře zpracovaná s názvem Calculator Pro, která za poplatek necelého jednoho eura nabízí mnohem více, než jen základní funkce. Kromě vědecké kalkulačky poskytuje také převodník měn, výpočty týkající se data, grafické znázornění funkcí, řešení rovnic nebo třeba funkce pro zpracování statistiky. Aplikace rovněž umožňuje rozšíření pomocí skinů nebo za poplatek i periodickou tabulku prvků. Díky tomu může být Calculator Pro opravdu univerzálním pomocníkem, kterého ocení nejen studenti.

Calculator Pro poskytuje kromě kalkulačky i mnoho dalších nástrojů

Calculator Pro poskytuje kromě kalkulačky i mnoho dalších nástrojů

Calculator Pro poskytuje kromě kalkulačky i mnoho dalších nástrojů

myHomework

Poslední z představených aplikací je specializovaný program myHomework. Jak název napovídá, je přímo určen pro evidenci domácích úkolů. Díky tomu je vhodný pro široké spektrum uživatelů jakéhokoliv věku. Umožňuje evidovat jednotlivé předměty a zadávat k nim úkoly. Díky různým pohledům budete mít dobrý přehled o tom, co vše je třeba stihnout. K dispozici je nejen obyčejný seznam všech úkolů, ale také zobrazení v kalendáři a rovněž pohled, který odlišuje hotové, nedávno zpracované a ještě nedokončené úkoly. Výhodou aplikace je pak především jednoduchost. Aplikace může být zajímavou alternativou k aplikacím, které byly představeny výše.

Hlavní funkcí aplikace myHomework je evidence domácích úkolů

Hlavní funkcí aplikace myHomework je evidence domácích úkolů

Hlavní funkcí aplikace myHomework je evidence domácích úkolů

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty