Hlavní navigace

Starší prohlížeče dosluhují

Ne každý uživatel internetu dbá na aktualizaci svého internetového prohlížeče. Spousta jich má například ještě Internet Explorer 6. Nebude ale dlouho trvat a s těmito prohlížeči už otevřou málokterou stránku.
David Sillmen 16. 7. 2009

Sdílet

Technologický pokrok uhání mílovými kroky kupředu a současné internetové prohlížeče jsou v mnohém několikanásobně lepší než jejich předchůdci z doby před několika lety. A jelikož se provozovatelé internetových stránek snaží nabízet stále sofistikovanější formy obsahu a chtějí je uživatelům prezentovat v patřičné kvalitě, dá rozum, že se postupně se staršími prohlížeči loučí. Jednoho dne tak člověk s dlouho neaktualizovaným browserem může zažít jakýsi „black-out“, kdy se dostanete jen na málokterou webovou stránku. To je samozřejmě teorie, v praxi ukončují weby podporu starším prohlížečům postupně a tento proces tak lze jednoduše odchytit.

Asi největší procento starších verzí prohlížečů je připisováno Internet Exploreru, a to zejména proto, že ho nejčastěji používají laici, kteří se nepídí po alternativách ani updatech. Mají ho nainstalovaný na několik let starém počítači a ke změně obvykle dojdou až s jeho výměnou. Takových lidí je překvapivě hodně. A například s Internet Explorerem 6 budou mít již brzy problémy. Na Youtube už se pro uživatele tohoto prohlížeče objevuje zpráva, aby přesedlali na novější verzi a nabízí linky na IE, Firefox i Chrome. Také oblíbená webová služba Digg má v úmyslu brzy odstřihnout starší verze prohlížečů. Mnohé weby už podporu starším browserům ukončily a další budou brzy následovat.

Zdroj: Techcrunch

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty