Hlavní navigace

Stahujte Windows 10 Threshold 2: první velký update dorazil

Po týdnech testování v programu Windows Insider probublal build 10586 i k běžným uživatelům Windows 10. Právě toto sestavení je první větší aktualizací Desítek - Windows 10 Threshold 2. Stahovat již můžete i ISO.
Martin Tábor 13. 11. 2015

Sdílet

Že Microsoft hodlá vydat velký update Windows 10 před koncem roku 2015, se vědělo prakticky ještě před vydáním systému samotného. O to větší napětí bylo, kdy a jaký build se stane tím vyvoleným. Build 10586 se dostal do rychlejší větve Insideru 5. listopadu, následně prorazil do více stabilního kanálu a dnešním dnem se z něho oficiálně stává první upgrade Windows 10 po jejich vydání. Sestavení 10586 s kódovým označením Threshold 2 tak plně nahrazuje původní RTM verzi 10240, která je nyní historií. Kdo zatím nestihl na Windows 10 upgradovat vůbec, nainstaluje se mu přímo Threshold 2.

Windows 10 – Threshold 2 (verze 1511, build 10586)
 

Novinek je od července pochopitelně dost a dost, i když nejsou nijak revoluční. Zlepšena je kompatibilita až tisíců ovladačů různých výrobců, softwaru, ale oproti minulým verzím Windows přibývají i nové funkce. Na ty si brzy vyhradíme samostatný článek. Nové „finalní“ Windows 10 je již možno stahovat i ve formě instalačního ISO, vytvořit bootovatelný USB flash disk nebo jednoduše provést aktualizaci skrze Windows Update. Tam by se již mělo nového sestavení rovněž nacházet. I když je před podobným zásahem do PC vždy vhodné provést zálohu důležitých dat, všechna nastavení i programy by se měly bez problémů přenést. Upgrade i vytvoření instalačních médií zvládne opět pomůcka Windows Media Creation Tool.

Zdroj: windows.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty