Hlavní navigace

Srpen 2014 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Druhý prázdninový měsíc získaly popularitu především systémové utility. S novými aplikacemi na Stahuj.cz budete moci obnovit uložená hesla, vyčistit počítač, rozšířit systémovou schránku nebo vytvořit zajímavou mozaiku.
Roman Polášek 13. 9. 2014

Sdílet

Vyzkoušejte spoustu netradičních aplikací, které se objevily v přehledu patnácti nejvíce stahovaných novinek na Stahuj.cz. Umožňují obnovit hesla i licence uložené v počítači, vyčistit jej od nepotřebných souborů nebo nahrávat dění na obrazovce, případně hovory přes Skype. Vhod může přijít i užitečné rozšíření pro pracovní plochu Smart Desktop nebo aplikace Mosaikify, která vám umožní vytvořit originální koláž. Podrobnější popis těch nejlepších aplikací naleznete jako vždy pod tabulkou.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  PasswdFinder Freeware 172
2.  MyClip Freeware 157
3.  RecAll Freeware 136
4.  DetectCPU Freeware 118
5.  T Antivirus Security Freeware 114
6.  MacCleanse Shareware 113
7.  Český zabiják procesů Shareware 111
8.  Screencast Capture Lite Freeware 95
9.  Smart Desktop Freeware 90
10.  Enhanso Freeware 86
11–12.  Icecream Ebook Reader Freeware 78
11–12.  XantiMalware Hyperspeed Freeware 78
13.  Mosaikify Freeware 77
14.  Free Video Call Recorder for Skype Freeware 73
15.  Racing Show Freeware 70

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. PasswdFinder

V každém počítači je uloženo mnoho různých přihlašovacích údajů. Nejen v internetových prohlížečích, ale také v emailových klientech nebo jiných komunikačních aplikacích. Mnoho uživatelů si svá hesla nepamatuje, jelikož jsou uložena a uživatel je automaticky přihlášen. Pokud však uživatel chce hesla získat, je těžké je ze všech programů posbírat. Řešení přináší aplikace PasswdFinder, která dokáže takto uložená hesla najít a zobrazit. Podporuje většinu nejpoužívanějších internetových prohlížečů, emailových klientů, FTP klientů, instant messengerů i jiných populárních aplikací.

Vše, co je třeba udělat pro získání hesel, je instalace aplikace a spuštění hledání. Poté vám aplikace nabídne přehledný seznam všech údajů, které si pak můžete poznamenat. Aplikace se hodí především v případě zapomenutí přihlašovacích údajů nebo při výměně počítače, případně přeinstalování operačního systému.

<p>PasswdFinder vám v počítači najde hesla, na která si nemůžete vzpomenout</p>

PasswdFinder vám v počítači najde hesla, na která si nemůžete vzpomenout

PasswdFinder vám v počítači najde hesla, na která si nemůžete vzpomenout

2. MyClip

Druhou nejvíce stahovanou aplikací mezi novinkami za srpen je velmi užitečné rozšíření pro systémovou schránku – aplikace MyClip. Jestliže vám nestačí klasická schránka ve Windows, určená jen pro naposled zkopírovaný objekt, pak vás MyClip jistě mile překvapí.

Tato aplikace ukládá kompletní historii objektů, které jste vložili do schránky. Můžete je pak snadno opětovně vkládat nebo v historii vyhledávat. Díky záložkám si budete moci poznačit důležité výběry ve schránce. Podpora klávesových zkratek pak umožňuje velmi rychlé ovládání aplikace. Vhod přijde také v situacích, kdy často vkládáte stále stejné texty do dokumentů. Můžete si je předem definovat a pak se jejich kopírováním vyhnout zbytečnému psaní.

<p>Aplikace MyClip rozšíří systémovou schránku o nové funkce</p>

Aplikace MyClip rozšíří systémovou schránku o nové funkce

Aplikace MyClip rozšíří systémovou schránku o nové funkce

3. RecAll

Třetí aplikací je RecAll, která je velmi podobná programu PasswdFinder. I ona je určena k obnově hesel z mnoha různých programů. Opět nechybí většina známých aplikací. Celkem je podporováno více než 200 programů. Kromě přihlašovacích údajů však aplikace nabízí i hledání a obnovu licencí. Tu dokáže najít u mnoha populárních aplikací i počítačových her. Díky tomu se nebudete muset o své licence bát, pokud ztratíte jejich licenční číslo. Z počítače bude možné spoustu z nich obnovit. Pravděpodobnost je opravdu velká, jelikož aplikace podporuje téměř 3 tisíce aplikací.

<p>Program RecAll dokáže obnovit nejen zapomenutá hesla, ale i licenční klíče</p>

Program RecAll dokáže obnovit nejen zapomenutá hesla, ale i licenční klíče

Program RecAll dokáže obnovit nejen zapomenutá hesla, ale i licenční klíče

Další užitečné aplikace

Z dalších aplikací, které lze najít v žebříčku, lze jistě doporučit Smart Desktop. Přímo na ploše tato aplikace zobrazuje spoustu užitečných informací. Přítomen je například kalendář, informace o počasí nebo aktuální vytížení hardwaru. Program rovněž poskytuje pohodlný a rychlý přístup k vašim oblíbeným webovým stránkám, takže se může stát i rozcestníkem pro surfování na internetu, nebo k tlačítkům pro ovládání přehrávané hudby.

Jestliže váš počítač není rychlý jako dříve, můžete jej zkusit vyčistit pomocí aplikace Enhanso. Odstraní nepotřebné soubory, opraví chyby v registru a informuje o všech chybách v systému. Zároveň vám umožní vytvořit bod obnovení, pokud by se po opravě nechoval systém správně. Pro uživatele počítačů s Mac OS je k podobnému účelu určena aplikace MacCleanse.

Jestliže rádi čtete, pak vyzkoušejte program Icecream Ebook Reader, který slouží jako jednoduchá čtečka elektronických knih. Poradí si se všemi nejpoužívanějšími formáty, nabízí přehledné rozhraní a také nechybí podpora záložek.

Velmi originální je program Mosaikify, který dokáže z mnoha fotografií vytvořit mozaiku v podobě jiného obrazu. Na vytvoření takové mozaiky budete potřebovat velké množství fotek, avšak výsledek bude zcela ohromující.

Používáte-li Skype pro hovory s vámi přáteli, pak vás možná zaujme bezplatný nahrávač Free Video Call Recorder, jehož pomocí si budete moci hovor zaznamenat. K podobnému účelu slouží aplikace Screencast Capture Lite. S ní můžete uložit jako video dění na ploše, například pro účely vytvoření výukového videa nebo prezentace aplikace.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty