Hlavní navigace

Spybot Search & Destroy 2.0 RC2: legenda se vrací?

Safer Networking vydal druhou RC nové verze kdysi velmi oblíbeného bezpečnostního nástroje Spybot Search & Destroy. Ve své době šlo o jeden z nejlepších nástrojů pro zabezpečení Windows, avšak vývoj ustrnul.
Martin Tábor 5. 9. 2012

Sdílet

Spybot Search & Destroy patřil od dob vrcholu Windows 98 a i po nástupu Windows XP k vůbec nejlepším a nejoblíbenějším freeware utilitám pro zabezpečení počítače před nákazou spywarem z internetu. Bez těchto pomůcek bylo totiž procházení webu ve své době téměř nemožné a rané verze prohlížečů a „okenního“ systému neposkytovaly pro malware téměř žádnou výzvu. Kromě příležitostného scanu umožňoval Spybot i tzv. imunizaci, což byl nástroj pro zacelení nejslabších míst prohlížečů a některých částí Windows.

Spybot Search & Destroy 1.6.2

Doba ovšem pokročila a Spybot se v podstatě přestal zcela vyvíjet. Na scénu se tak dostaly jiné programy a Spybot, ačkoli byly vydávány aktualizace virové databáze, přestal být příliš optimálním nástrojem pro nejnovějším Windows Vista či 7. Navíc přibyla i četná bezplatná konkurence.

Spybot Search & Destroy 2.0 RC2

Před dlouhou dobou se však přesto začalo pracovat na nové generaci programu s označením 2.0, jejíž vývoj však trvá velmi dlouho. Aktuálně vyšla již druhá RC verze, která s sebou přináší opět několik vylepšení a především opravu delší řady chyb. Vývojáři na oficiálních stránkách slibují vydání finální verze do konce tohoto roku. Mohli bychom se  tak brzy dočkat jednoho kvalitního bezpečnostního nástroje navíc a někteří z nás si možná i trochu nostalgicky zavzpomínat.

Zdroj: safer-networking.org

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty