Hlavní navigace

Sony Ericsson připravuje Google telefon

Švédsko-japonský koncern Sony Ericsson je dalším, kdo vstoupil do Open Handset Alliance a připravuje telefon s operačním systémem Android od Google. Ten je open source a dá se na něj volně programovat.
David Sillmen 11. 12. 2008

Sdílet

Přední výrobce mobilních telefonů Sony Ericsson oznámil vstup do takzvané Open Handset Alliance, kterou minulý rok založil Google, aby získal nové podporovatele svého operačního systému Android. Sony Ericsson přitom už začal s vývojem telefonu, na kterém by Android bez problému běžel a který by využil všech jeho předností. Firma tak podle svých vlastních slov spolupracuje se všemi předními operačními systémy, tedy Windows Mobile, Symbian a nyní i Android.

Nelze však přehlédnout, že právě Android nastupuje na úkor Symbianu. Již dříve totiž oznámila uzavření společnosti UIQ Technology, která pro něj Symbian přizpůsobovala. Podle interních zdrojů se nedá počítat s novým telefonem běžícím na Symbianu před rokem 2010. Namísto toho současný špičkový model Xperia X1 staví na spolupráci s upraveným Windows Mobile. Ten ovšem vystavil Sony Ericsson řadě problémů. Po představení v únoru tohoto roku potřeboval dalších osm měsíců na to, aby se dostal do sériové výroby. Možná je tak budoucností telefonů Sony Ericsson právě Android s ochotným Google v zádech. Jedná se o open source platformu, pro kterou vznikají zajímavé prográmky zdarma.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty