Hlavní navigace

Skype 6.0: nový design i pro desktop

Tak trochu ve stínu své nové odnože pro "Metro" ve Windows 8 a RT vyšel i Skype 6.0, který je stále běžnou desktopovou aplikací, běžící jak na nových "osmičkách", tak i starších verzích "okenního" systému. Jednou z novinek je však znatelný redesign.
Martin Tábor 27. 10. 2012

Sdílet

Skype 6.0 vyšel v podstatě ve stejnou dobu jako první verze „metroidního“ Skypu, který byl vcelku pochopitelně očekáván mnohem více. Mírným překvapením může být i to, že Skype 6 byl na webu programu dostupný již delší dobu v beta verzi, avšak s označením 5.x. Nová verze Skypu je rovněž dostupná pro systém OS X, avšak v případě Windows přínáší i upravený design uživatelského rozhraní, který „hranatějšími“ prvky jasně odkazuje na nejnovější „osmičkovou“ verzi systému, a to včetně mírně pozměněné ikony aplikace.

Skype 6.0 pro „desktop“

Další, a tentokrát opravdu funkční, novinkou je přídaní podpory pro nové účty, resp. sítě. Se Skypem 6 se tak připojíte již bez problému i k Windows Live, Hotmail, MSN či Outlook.com. Údajně bude možné do těchto sítí uskutečnit i videohovory, avšak v horizontu několika příštích týdnů, což je čas, který si vyžádá dokončení implementace. Rozrostl se i počet podporovaných jazyků, z nichž pro naši oblast nejzajímavějším je asi slovenština (češtinu obsahuje Skype již delší dobu). Celkově se tak počet lokalizací vyšplhal k poměrně vysokému číslu 38.

Zdroj: fudzilla.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty