Hlavní navigace

Ruské město se bude jmenovat Torrentreactor

Portál určený pro sdílení obsahu Torrentreactor se odhodlal k mediálně vděčné akci. Rozhodl se investovat do zadluženého ruského města. Výměnou za to žádá jeho přejmenování právě na Torrentreactor.
David Sillmen 10. 8. 2010

Sdílet

Tak trochu to připomíná příběh Robina Hooda digitálního věku. Portál Torrentreactor, který je jedním z nejpopulárnějších na sdílení obsahu prostřednictvím takzvaných torrentů, se rozhodl investovat do zadluženého ruského města Gar. Částka se pohybuje někde ve výši tří milionů korun. Za tuto poměrně malou částku si však Torrentreactor vymohl zajímavou věc. Město by se v budoucnu mělo jmenovat právě podle něj.

Torrentreactor vydělává prostřednictvím reklamy. Na jeho podnikání tedy zdánlivě není nic závadného. Jenže většina návštěvníků se generuje z těch, co si chtějí stáhnout autorsky chráněný obsah zdarma. Portál tedy žije z „okrádání“ mocných a bohatých zábavních koncernů.

Poslední krok Torrentreactoru s přejmenováním ruského města vyvolal značnou kritiku. A je otázkou, zda ruské úřady nakonec dají svolení.

Zdroj: PCW

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty