Hlavní navigace

Říjen 2013 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

S podzimními novinkami budete moci snadno spravovat mobilní zařízení od Sony, vyčistit svůj počítač od nepotřebných programů nebo se pobavit u několika her, včetně zajímavé aplikace pro poznání vesmíru.
Roman Polášek 13. 11. 2013

Sdílet

Seznam podzimních novinek je velmi pestrý a nabízí aplikace z různých odvětví. K dispozici jsou nejen různé systémové utility, ale i několik zábavných her, užitečný hlídač katastru nemovitostí nebo jednoduchá fakturace pro podnikatele. Na své si přijdou i milovníci audia a nechybí ani oblíbená mrvítka fotografií.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Sony PC Companion Freeware 429
2.  UC Uninstaller Freeware 384
3.  Škoda Elektronická Příručka Freeware 326
4.  Cartoon Generator Freeware 321
5.  Fakturačka Freeware 294
6.  PlayClaw Shareware 242
7.  EaseUS CleanGenius Freeware 234
8.  Hlídač katastru Freeware 225
9.  Massive Demo 213
10.  Cartoon Me Freeware 206
11.  Formula Racer Freeware 194
12.  Flash Ludo Freeware 189
13.  NASA's Eyes Visualization Freeware 184
14.  Gom Audio Freeware 172
15.  Free MP3 Quality Optimizer Freeware 171

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. Sony PC Companion

Vlastníte-li tablet či mobilní telefon od Sony, jistě vám přijde vhod program Sony PC Companion, jehož pomocí budete moci pohodlně spravovat obsah těchto zařízení ze svého počítače. Po připojení zařízení budete moci pomocí jednotlivých komponent spravovat kontakty, zprávy, přenášet multimédia nebo aktualizovat software vašeho zařízení. Přítomna je dokonce funkce, jejíž pomocí můžete snadno zkopírovat obsah starého telefonu do nového. Nebudete tak muset pracně přepisovat kontakty nebo poznámky. Dostupnost jednotlivých funkcí samozřejmě závisí na typu zařízení. Aplikace je však zdarma a doinstalovat si k ní můžete všechny potřebné moduly, které chcete používat.

S aplikací Sony PC Companion budete moci spravovat telefon či tablet od tohoto výrobce

S aplikací Sony PC Companion budete moci spravovat telefon či tablet od tohoto výrobce

S aplikací Sony PC Companion budete moci spravovat telefon či tablet od tohoto výrobce

2. UC Uninstaller

Máte v počítači nepotřebné aplikace a rádi byste se jich zbavili? Pak můžete využít aplikaci UC Uninstaller od českých autorů, která dokáže nepotřebné aplikace ve vašem počítači nejen najít, ale i odebrat. Na základě klíčových slov databáze nabízí detekci těchto nežádoucích aplikací a poté nabídne jejich seznam k odinstalaci. Sami si pak můžete vybrat, které aplikace budou z počítače odebrány. Rozhodně však neodebírejte všechny doporučené, jelikož detekce není bezchybná.

Aplikace nabízí také pokročilý mód, ve kterém naleznete všechny aplikace, které máte v počítači nainstalovány. I zde můžete kteroukoliv odebrat. Aplikace je bezplatná a její rozhraní je přeloženo do českého jazyka. Výhodou je, že si můžete stáhnout portable verzi, kterou není třeba instalovat.

Díky programu UC Uninstaller snadno odinstalujete jakoukoliv aplikaci

Díky programu UC Uninstaller snadno odinstalujete jakoukoliv aplikaci

Díky programu UC Uninstaller snadno odinstalujete jakoukoliv aplikaci

3. Škoda Elektronická Příručka

I třetí příčka patří aplikaci od českého autora. Jak název napovídá, aplikace by měla poskytovat dokumentaci a návody k vozům značky Škoda. V současné době se však v aplikaci dostanete sotva k manuálům, přehledu čerpacích stanic nebo seznamu povinné výbavy. Aplikace je ve fázi počátečního vývoje a téměř v každém ohledu lze vidět její chyby. Spousta funkcí není k dispozici a většina přítomných je jen pouhým odkazem na příslušnou webovou stránku. Dojem velmi kazí i nutnost registrace pro možnost používání programu a doslova tragické uživatelské rozhraní, které nepovoluje ani základní manipulace se samotným oknem programu. Snad bude aplikace i nadále intenzivně vyvíjena a brzy přijde nová, skutečně použitelná, verze.

Aplikace Škoda Elektronická Příručka je spíše jen sbírkou užitečných internetových odkazů než plnohodnotnou aplikací

Aplikace Škoda Elektronická Příručka je spíše jen sbírkou užitečných internetových odkazů než plnohodnotnou aplikací

Aplikace Škoda Elektronická Příručka je zatím spíše jen sbírkou užitečných internetových odkazů než plnohodnotnou aplikací

Další užitečné aplikace

Do katalogu byly přidány i další aplikace, které mohou nabídnout kvalitu a užitečné funkce. Jednou z nich je například Hlídač katastru, který kontroluje zvolené záznamy v katastru nemovitostí a upozorní vás v případě, že by došlo k úpravě záznamu. Můžete si jeho pomocí snadno hlídat svůj majetek.

Svůj počítač můžete zrychlit a vyčistit od nepotřebných dat pomocí programu EaseUS CleanGenius. Nabízí nejen mazání nepotřebných souborů, ale i defragmentaci, čištění registru nebo optimalizaci síťového připojení. Doporučit lze i naučný a zajímavý program NASA's Eyes Visualization, jehož prostřednictvím můžete získat pozoruhodná fakta o naší planetě, okolním vesmíru nebo misích agentury NASA.

Milovníky hudby pak jistě zaujme výborně funkčně vybavený přehrávač Gom Audio. Pro kvalitní poslech jistě využijete přítomný ekvalizér a vhod přijde také možnost tvorby playlistů. Poslední z doporučovaných aplikací je Fakturačka, jejíž pomocí snadno ovládnete tvorbu i správu faktur pro své podnikání.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty