Hlavní navigace

Říjen 2012 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Emulace klavíru, správa dat v telefonech s Androidem a doplněk pro Skype, který umí překládat konverzaci - to je vítězná trojice měsíce října. Mezi novinkami však najdete i mnoho jiných kvalitních aplikací.
Roman Polášek 12. 11. 2012

Sdílet

Velmi pestrou a hlavně kvalitní nabídku aplikací nabízí výběr nejstahovanějších nově přidaných aplikací v katalogu Stahuj.cz. V přehledu nechybí aplikace pro zábavu, údržbu systému a ani pro práci s multimédii.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  FreePiano Freeware 1094
2.  Clownfish for Skype Freeware 1045
3.  SnapPea Freeware 634
4.  Windows 8 Start Menu Freeware 532
5.  SoftPerfect RAM Disk Freeware 328
6.  Video Rotator Freeware 321
7.  Free Music Downloader Freeware 318
8.  Visual Studio Express Freeware 311
9.  Kaspersky Virus Removal Tool Freeware 307
10.  Ashampoo UnInstaller Shareware 283
11.  PDF Editor Shareware 273
12.  Upgrade na Windows 8 Freeware 264
13.  Bad Piggies Demo 260
14.  Čísla Slovy Demo 240
15.  MonitorOFF Freeware 220

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

3. SnapPea

Vlastníte-li mobilní telefon se systémem Android, jistě vyzkoušejte aplikaci SnapPea. Ta je totiž přímo stvořena pro správu obsahu telefonů s tímto systémem. Po připojení telefonu k počítači budete moci snadno spravovat své kontakty, zprávy, fotografie, videa i aplikace. Ovládání pomocí počítače bude jistě snadnější a rychlejší, než pomocí samotného telefonu. Využívat budete moci především plnohodnotnou klávesnici vašeho počítače. Z této výhody budete moci těžit například i při psaní zpráv, které pak budou odeslány prostřednictvím telefonu.

Mezi přednosti aplikace patří moderní a velmi lehce ovladatelné uživatelské rozhraní. Dokonce si můžete vybrat z více vzhledů. Z dalších výhod lze zmínit možnost připojení nejen kabelem, ale také prostřednictvím wi-fi.

SnapPea je ideálním nástrojem pro správu telefonu se systémem Android

SnapPea je ideálním nástrojem pro správu telefonu se systémem Android


SnapPea je ideálním nástrojem pro správu telefonu se systémem Android

2. Clownfish for Skype

Druhá příčka žebříčku patří velmi propracovanému doplňku pro Skype. Instaluje se jako samostatná aplikace, avšak dokáže se Skypem spolupracovat. Primárně je tento doplněk určen pro automatický překlad příchozích a odchozích textů. Budete si tak moci psát s lidmi, kterým byste jinak nerozuměli, a to pohodlně ve svém jazyce. Musíte však počítat s tím, že text je překládán automatickým překladačem a tudíž obsahuje mnoho nepřesností.

Mezi další funkce patří například kontrola pravopisu v příspěvcích, převod textu do mluveného slova nebo nahrávání hovorů. Jako bonusové a zábavné lze brát funkce pro posílání zpráv ve formě koláže ze smajlíků, nebo přehrávání hudby na pozadí hovoru.

Aplikaci můžete používat zdarma a dokonce je její rozhraní přeloženo do češtiny. Aby však byla aplikace ve Skypu funkční, musíte ji povolit, jakmile Skype na její přítomnost uživatele upozorní.

Clownfish slouží jako všestranný a originální doplněk pro Skype

Clownfish slouží jako všestranný a originální doplněk pro Skype

Clownfish slouží jako všestranný a originální doplněk pro Skype

1. FreePiano

Pozici nejstahovanější novinky za měsíc říjen obsadila vskutku povedená a kvalitní aplikace, kterou ocení hudebně nadaní uživatelé, hlavně pak děti. Jak název napovídá, jedná se o simulaci klavíru, na který si budete moci zahrát prostřednictvím klávesnice, či myši. Jednotlivá tlačítka na klávesnici jsou napamována na klávesy klavíru a po stisku se přehraje odpovídající tón.

Nastavení kláves si lze libovolně upravit a nové rozložení si můžete uložit. Lehce tak můžete jednotlivé konfigurace přepínat. To využijte například v případě, kdy aplikaci využívá několik různých uživatelů s odlišnými preferencemi rozložení. Hranou skladbu můžete v aplikaci také snadno nahrávat pro možnost opakovaného poslechu. Jednou z hlavních výhod aplikace je fakt, že je k dispozici zcela zdarma. Je tak ideální například pro děti, které chtějí hrát, avšak nemají k dispozici skutečný hudební nástroj.

FreePiano klasický klavír nenahradí, zahrát se na něm přesto dá

FreePiano klasický klavír nenahradí, zahrát se na něm přesto dá

FreePiano klasický klavír nenahradí, zahrát se na něm přesto dá

Další užitečné aplikace

Kvalitní aplikace z vítězné trojice doplňují v tabulce i další zajímavé a povedené aplikace. Jednou z nich je Windows 8 Start Menu, která vrací klasickou nabídku Start do nového systému Windows 8, ve kterém je nahrazena úvodní obrazovkou s dlaždicemi. Pokud rádi experimentujete, pak zkuste SoftPerfect RAM Disk, který dokáže vytvořit datové úložiště přímo v paměti RAM, se kterým lze pracovat jako se kterýmkoliv jiným diskem. Jak takový disk vytvořit a následně použít, se dozvíte v našem podrobném článku. Neméně zajímavá je i aplikace Free Music Downloader, se kterou snadno stáhnete hudbu z mnoha různých hudebních portálů. Velmi povedený je i Ashampoo UnInstaller, který vyniká v oblasti odinstalace nežádoucích aplikací. I této aplikaci jsme věnovali pozornost v samostatném článku. A pokud si rádi hrajete, nenechte si ujít hru Bad Piggies, která patří do rodiny Angry Birds, avšak s tím rozdílem, že nyní budete hrát za zlou stranu.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty